Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több rendőr lesz Gyöngyösön

Több rendőr lesz Gyöngyösön

3 fővel bővül a Gyöngyösi Rendőrkapitányság állománya idén, és jövőre még ugyanennyivel. Eredményes volt a tárgyalás a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkárával – mondta Kévés Tamás. Mint arról már beszámoltunk, az alpolgármester levélben fordult többek között a minisztériumhoz, azt kérve, hogy nyújtsanak segítséget a városban működő rendőrkapitányság eredményesebb működéséhez. Az egyeztetés hétfőn a megyei és a városi kapitánnyal folytatódik.

Levélben fordult többek között a Belügyminisztériumhoz Kévés Tamás alpolgármester néhány hete. A levél megfogalmazásának oka, hogy segítséget kérjen a város közbiztonságának javítása érdekében, hiszen mint akkor elmondta: kevés a rendőr Gyöngyösön, ezért állománybővítésre lenne szükség. Most azt a választ kapta a belbiztonsági államtitkártól, hogy ez meg is valósul. Kévés Tamás arra a kérdésünkre, hogy mi jelenleg a legégetőbb és a közbiztonságot rontó probléma Gyöngyösön, azt válaszolta, hogy a kábítószer.

– Ebből indul ki a bűnözés, a bűncselekmények elkövetésének 70-80-90%-a. Ezt látjuk, látja a rendőrség is, látjuk mi is, érzi a lakosság is, úgyhogy itt van óriási nagy feladatunk. Én úgy gondolom, hogy ha ez a rendőrség feladatkörébe már nem tartozik, hiszen a törvények betartása az ő feladatuk, de ha a törvények nem megfelelőek, ahhoz, hogy megfelelően tudjanak eljárni a bűnözőkkel szemben, akkor meg kell keresnünk a törvényhozást. – mondta Kévés Tamás, Gyöngyös alpolgármestere.

Az alpolgármester véleménye szerint, a probléma hosszútávú megoldásához hathatósabb és szigorúbb törvényekre lenne szükség. Kévés Tamás hozzátette: az államtitkár felkészülten, és már konkrét javaslatokkal várta.

– Három fővel ebben az évben, még három fővel a jövő évben állománybővítést fognak a Gyöngyösi Rendőrkapitányságnak biztosítani, ez egy kézzelfogható. Az eredménye pedig az, hogy jövő hét hétfőn a heves megyei rendőrkapitány részvételével, itt Gyöngyösön egy fórumot fogunk tartani. – mondta az alpolgármester.

Ahol az egyeztetésen elhangzottakról tájékoztatja majd az alpolgármester a megyei kapitányt is, és megtárgyalják, a rendőrök hogyan látják a város közbiztonságának helyzetét. A tervek szerint fiatal, a felsőoktatásból kikerülő rendőrökkel bővül az állomány.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - Békaverseny
09:04
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Molnár Dániel - Azért vannak a jó barátok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság