Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén is megtartották a gyöngyösi polgárőrök a szokásos évzáró összegző és értékelő gyűlésüket

Idén is megtartották a gyöngyösi polgárőrök a szokásos évzáró összegző és értékelő gyűlésüket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jutalmak és elismerések kiosztásával egybekötött estén az önkormányzat és a rendőrség képviselői egyaránt az önkéntes testület elhivatottságát és munkabírását dicsérte.

20 éves fennállása óta minden év végén megrendezi a gyöngyösi polgárőrség az Évzáró Polgárőr Bált. A kikapcsolódáson kívül ez az ideje az éves beszámolók meghallgatásának és a jövő évi tervek ismertetésének is. A hivatalos évértékelések tanúsága szerint a 2010-es év munkában és rendkívüli eseményekben gazdag volt.

Mint minden évben, idén is átadták a legtöbbet teljesítő polgárőröknek a jutalmakat és okleveleket, valamint kitüntették az év polgárőrét is.

A jelenleg 42 fővel működő testület több mint 12 ezer órát töltött szolgálattal, ennek körülbelül negyedét a rendőrséggel együtt járőrözve. A működési feltételek biztosítására a pénzt az önkormányzat biztosította.

Mára már stratégiai partnerévé vált a polgárőrség a rendőrségnek. A „több szem – többet lát” elven túl az egyik legfontosabb célja a civilek bevonásának a rendfenntartásba, hogy a legszélesebb társadalmi rétegek számára még inkább elfogadottá tegye a rendőri munkát.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2010-12-14 )

Tovább az archívumra