Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A rendőrség szempontjából csak pénz függvénye, hogy bővül-e a gyöngyösi térfigyelő kamerák rendszere

A rendőrség szempontjából csak pénz függvénye, hogy bővül-e a gyöngyösi térfigyelő kamerák rendszere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A forrást az önkormányzatnak kell biztosítani, a hatóság pedig a szakmai munkában vállal részt, csakúgy, mint a rendszer felállításánál. Erről a városi rendőrkapitány éves képviselőtestületi meghallgatásán szólt a Városházán.

Droghelyzet, utcai közbiztonság és a térfigyelő kamerák bővítése: mondhatni, az általában szokásos témakörökről kérdezte idén is Balogh Tibor rendőrkapitányt Gyöngyös képviselőtestülete. A szakember elmondta: amennyiben a képviselőtestület tud forrást biztosítani a nemrég avatott térfigyelő kamera-rendszer továbbfejlesztésére, a rendőrség szakmai szempontból segíti a megvalósítást, például azt javasolják, hogy kamerák kerüljenek fel a városba bevezető pontokra. A droghelyzetről a kapitány kifejtette: a gyöngyösi állapotok nem számítanak kiemelkedő mértékűnek, idén eddig 30-40 kábítószeres ügyben nyomoztak munkatársai.

A sárhegyi nyomozás okáról viszont hivatalosan egyelőre keveset tudni, pedig a képviselőtestület is érdeklődött az ügy részleteiről. A rendőrkapitány szerint az itteni hétvégi házakat már nem először törik fel ismeretlenek, de eddig mindig sikerült elkapni a tetteseket. Most is ebben bíznak.

A mostani vizsgálatról a nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre semmi mást nem mond el a rendőrség.

Az Aktuális más forrásból úgy tudja: a környéken legalább hat hétvégi házat törtek fel az elmúlt hetekben, és a feltételezett elkövetők házról házra vándorolva dézsmálták meg az ingatlanokat. Az elkövetés és az észlelés között hónapok telhetnek el, a felderítés a téli útviszonyok miatt megnehezül. A tulajdonosok esetenként csak tavasszal szembesülnek a károkkal: eltüzelt bútorokkal, elfogyasztott élelmiszerekkel, de olyan is volt, hogy a házba beköltözött illetéktelen 50 ezres villanyszámlát hagyott maga után a téli ott-tartózkodása után. A rendőrség azt tanácsolja, hogy a téli szezonra mindenki költöztesse haza a hétvégi házban tartott értékeit. A korábbi tapasztalatok szerint egyébként Galyatető, Markaz és a Sárhegy térsége potenciálisan veszélyeztetett ettől a bűncselekmény-fajtától.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-12-16 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság