Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendkívül sikeres éven van túl a Vachott Sándor Városi Könyvtár, hisz két uniós pályázaton is eredményesen vettek részt

Rendkívül sikeres éven van túl a Vachott Sándor Városi Könyvtár, hisz két uniós pályázaton is eredményesen vettek részt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egyik az olvasást népszerűsítő programjaikat célozta meg, a másik pedig a könyvtár informatikai fejlesztéséről szólt. Ez utóbbinak volt most a projektzárója.

Az Összehangolt könyvtári infrastruktúra fejlesztés Heves megyében című projektben egy egri és egy gyöngyösi vezetésű konzorcium pályázott. Utóbbiban Gyöngyös mellett Bélapátfalva, Kisnána, Markaz, Halmajugra, Domoszló és Detk önkormányzata vett részt, s nyert több mint 27 millió forintot.

A Vachott Sándor Városi Könyvtár 14 és fél millió forint értékben 35 számítógépet és hozzájuk tartozó eszközöket kapott. Köztük van ez a vakok és gyengén látók számára készült gép, mely nagyobb monitorral, braile billentyűzettel és olyan szoftverrel van ellátva, amely az írott szöveget hangos szöveggé alakítja. Újdonság, hogy kialakítanak egy digitalizáló műhelyt. Ennek segítségével első körben Gyöngyös város privilégiumlevelét és a helyismereti részleg néhány dokumentumát digitalizálnák. A projektzárón elhangzott: a közeljövőben megvalósuló további fejlesztéseknek köszönhetően a könyvtár valóban a 21. század könyvtára lehet.

Az úgynevezett indukciós hurok kialakítása, amely a könyvtáron belüli kommunikációt segíti, még a jövő. A vezeték nélküli internet hozzáférés a saját géppel rendelkező olvasók számára a könyvtár bármely részén azonban már most biztosítva van.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-12-16 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság