Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újra kaphatnak csomagot az idősek otthonában

Újra kaphatnak csomagot az idősek otthonában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újra kaphatnak csomagot az idősek otthonában élők Gyöngyösön. A járványhelyzet javulása az intézményben lehetővé teszi, hogy a lakók számára összeállított csomagokat a hozzátartozók a hét 3 napján – hétfő, szerda és péntek délután bejuttassák. A kijárási és látogatási tilalom – központi szabályozásnak megfelelően – továbbra is érvényben marad visszavonásig.

A gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonában a koronavírus járványhelyzet normalizálódott, február közepén az intézmény orvosa az igazolt Covid fertőzött lakókat gyógyulttá nyilvánította, és ismét fogadhatnak csomagot az idősek a hozzátartozóktól – tudtuk meg az intézményt fenntartó Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójától.

– Szeretném felhívni a figyelmet, ugyanúgy, mint a járvány eddigi hónapjaiban ezek a csomagok legyenek eldobható dobozban, és fertőtleníthető táskában kerüljenek be az intézménybe, hogy amikor a lakókhoz kerülnek, bármilyen más fertőzést is ki tudjunk védeni. – mondta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

Az otthon udvarára csak a Vezekényi útról tudnak gyalogosan bejutni a hozzátartozók, a csomagot a gazdasági bejáratnál veszik át az otthon dolgozói kizárólag hétfőn, szerdán és pénteken 14 és 15 óra között.

– Szeretnénk ezt betartatni, hiszen számos olyan gondozási, ápolási feladat van, hogy csak ezt az idősávot tudjuk biztosítani, a csomagok fogadására. – mondta az igazgató.

A kijárási és látogatási tilalom továbbra is érvényben van az intézményben, a lakókkal való kapcsolattartás a megszokott módon, webes felületen, Skype-n, levélben, telefonon történhet.

Az intézményben többen átestek a fertőzésen – mondta Maka Piroska, az idősek jól vannak, és minden dolgozó ismét munkába állhatott, már az oltási folyamat is elkezdődött.

– A tegnapi napon az első oltást megkapták azok a lakóink és dolgozóink, akik ezt igényelték, és akiknek az oltóorvos is ezt javasolta. A lakók körében csaknem 100%-os átoltottság történt meg az első körben. – mondta Maka Piroska.

A dolgozók körében ugyanúgy a 100%-os átoltottság a cél – tette hozzá az igazgató, aki reméli, hogy a tavasz beköszöntével, hamarosan személyes találkozásra és látogatásra is lehetőség nyílik az intézmény látogatóteraszán.


Tovább az archívumra