Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zöld március

Zöld március

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Március 6-a a nemzetközi energiatakarékossági világnap, március 27-én pedig a Föld óráját tartják világszerte. A két esemény összefügg, hiszen ezeken a napokon arra hívják fel figyelmet, hogy környezetünk károsodik, energia készletünk csökken, míg igényeink az árakkal együtt növekednek. Éppen ezért a környezettudatosság, energiatakarékosság és fenntarthatóság jegyében számos akciót hirdetnek, mivel rendkívül fontos, hogy egyénileg, sőt globálisan is figyeljünk környezetünkre.

A nem használt elektronikai berendezéseket kapcsoljuk ki, fölöslegesen ne hagyjuk égve a villanyt, fürdéskor kád helyett a zuhanyzót használjuk, a hűtőszekrényt ne tartsuk sokáig nyitva, vagy amikor főzünk, mindig használjuk fedőt – ezek az apró cselekedetek már hozzájárulnak ahhoz, hogy kevésbé pazaroljuk energiakészleteinket.

Ahogy a Föld népessége növekszik, úgy csökkennek az egy főre eső erőforrások, és egyre fontosabbá válnak a megújuló energiaforrások, valamint az energiatakarékosság. Szakemberek szerint némi odafigyeléssel évente akár 10 %-ot is spórolhatunk energiaszámlánkon, ami környezetvédelmi szempontból is jelentős eredmény.

Fontos, hogy a rendelkezésre álló energiaforrásokat minél hatékonyabban használjuk fel, hiszen amellett hogy földünket megóvjuk, egy kis odafigyeléssel több ezer forintot is spórolhatunk.


Tovább az archívumra