Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Minden körzetben lesz fejlesztés

Minden körzetben lesz fejlesztés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Senki nem kereste meg a két Fideszes önkormányzati képviselőt a költségvetés elfogadása előtt, pedig minden körzet megérdemli a fejlődést – ezt mondta Kiss Tivadar frakcióvezető Fórum című műsorunkban. Szerinte a költségvetés idő előtt lett elfogadva, így a benne szereplő számok nem fedik a valóságot. Hiesz György polgármester azt mondta: a törvényi határidőt követte a büdzsé megalkotásakor és elfogadásakor, a kormánypárti képviselők pedig nem nyújtottak be fejlesztési javaslatokat a körzeteikre nézve, ennek ellenére több mint 10 millió forintot költ a város a belvárosi és a nyolcvanasi városrészre is.

A szűkös költségvetés ellenére is átlagosan több mint 10 millió forintnyi fejlesztés valósul meg a város körzeteiben. A Fidesz frakcióvezetője Fórum című műsorunkban azonban azt mondta: az általuk képviselt körzetekben a polgármester nem kérte ki a véleményüket arról, hogy milyen fejlesztéseket terveznek.

– Míg az úgymond kormányzó frakciók tagjai, képviselői, ráadásul alpolgármester úr mondása alapján választott képviselői – ami szerint én nem vagyok az, tehát körzettel rendelkező választott képviselői nyilatkoztak, hogy mit szeretnének fejleszteni a körzetben, frakciónkat meg sem keresték, de még képviselői szinten sem. – mondta Kiss Tivadar, a Fidesz-KDNP, Városom, szeretlek Egyesület frakcióvezetője.

A költségvetés első fordulós tárgyalása után a polgármester a pénzügyi igazgatóval 100 millió forintos tartalékot képzett, ebből valósulhatnak meg fejlesztések a választókörzetekben. Hiesz Györgyöt arról kérdeztük, mit kellett volna tennie a két képviselőnek ahhoz, hogy javaslataik bekerüljenek a költségvetésbe.

– Az első forduló után felsorolni egy csomó javaslatot, hiszen az első fordulós javaslatban ott voltak az igazgatóságnak a felsorolásai mellékletben, hogy milyen munkák azok, amiket el kellene, hogy végezzenek, fel se kellett volna mérniük saját körzetükben, mert az igazgatóság szakemberei megtették, ha erre javaslat érkezik, akkor biztos, hogy ebben lett volna fogadókészség, hát így nem tudtam kitalálni a gondolatukat. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Hiesz György hozzátette: a két, Fideszes képviselő körzetében – a többi választókörzethez hasonlóan – több mint 10 millió forintból valósulnak meg fejlesztések. A nyolcvanasban az Olimpia úti rendelő felújítására 17 millió forintot szánnak, a körzetben pedig parkolók kialakítása is megtörténik. A belvárosi részen járdafelújítások, és egy nyilvános illemhely létesítése is szerepel a költségvetésben.

Kiss Tivadar a műsorban arról is beszélt, hogy szerinte túl korán fogadták el a költségvetést, hiszen addig az időpontig még az sem derült ki, hogy a kis- és középvállalkozások mekkora része él az iparűzési adó megfelezésének lehetőségével. Hiesz György erre úgy reagált, hogy a szektor esetleges pluszbefizetéseivel egyáltalán nem terveztek, így a két dátum egybeesésének nincs jelentősége.


Tovább az archívumra