Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyorsabb, biztonságosabb az online gyógyszervásárlás

Gyorsabb, biztonságosabb az online gyógyszervásárlás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyre népszerűbb az online gyógyszervásárlás Gyöngyösön is. A szakemberek szerint sokkal gyorsabb, biztonságosabb és kevesebb személyes kapcsolattal jár ez a vásárlási mód. Jelenleg vény nélkül kapható gyógyszereket és egyéb patikában kapható termékeket lehet rendelni online, de több helyen már lehet előre felírt gyógyszereket is lefoglalni.

Éppen az online gyógyszervásárlás menetét mutatja Nemes Rita gyógyszertárvezető, aki szerint a vírushelyzet kezdete óta ugrásszerűen megugrott az interneten vásárolt gyógyszerek forgalma. A doktornő azt mondja: a vásárlás folyamata rendkívül egyszerű, ezért is választják sokan az online teret.

– Van egy webshop, ahol a vény nélküli egyéb termékeket meg lehet vásárolni, össze lehet szedni a kosárba úgy, mint bármelyik webáruházban. Árat látnak, pontosan úgy, mint máshol is. Itt leadja a rendelést és érvényesíti. Nem kell kifizetni, nem szállítunk házhoz, mi pick-up pont vagyunk, tehát összekészítjük a csomagot, visszajelezzük az ügyfélnek, és lehet jönni érte, és akkor kell kifizetni. – mondta Dr. Nemes Rita, szakgyógyszerész, a gyöngyösi BENU Mixtura Gyógyszertár gyógyszertárvezetője.

Koronavírus gyorsteszt, immunerősítők, fertőtlenítők és maszkok. Nemes Rita azt mondja, ezeket a termékeket rendelik a legtöbben online. Véleménye szerint az internetes vásárlás rengeteg előnnyel járhat, ezért is javasolják a vásárlóknak.

– Kényelmes, úgy gondolom, hogy sokkal biztonságosabb. Csökkenti a közvetlen találkozások számát, ami szerintem most nagyon fontos. Az ügyfél látja az árakat, és időben kap visszajelzést róla, hogy mikor jöhet a termékért. Van egy kis prioritás is, ő rájuk jobban oda kell figyelni azért is, hogy meglegyen a csomag, meglegyen a visszajelzésük, ne kelljen annyit sorba állni. – mondta a gyógyszertárvezető.

Nemes Rita hozzátette: már vényre kapható gyógyszereket is le lehet előre foglalni az online vásárlás során, ahol a legfontosabb adatok mellett a TAJ-számunkat is meg kell adni, ezzel ellenőrizheti a gyógyszertár, hogy az orvos valóban felírta-e a gyógyszert.


Tovább az archívumra