Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyilvánosságra hozták a kétezer milliárd forintnyi forrást elosztó második Széchenyi-tervet, amellyel elsősorban a magyar kis-és középvállalkozásokat tervezi fellendíteni a magyar kormány

Nyilvánosságra hozták a kétezer milliárd forintnyi forrást elosztó második Széchenyi-tervet, amellyel elsősorban a magyar kis-és középvállalkozásokat tervezi fellendíteni a magyar kormány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Balázs József, a térség országgyűlési képviselője szerint a környék cégei régóta vártak egy ilyen lehetőségre. Épp az első Széchenyi terv meghirdetésének tizedik évfordulóján indította el az Új Széchenyi tervet a kormány, a tervek szerint 2000 milliárd forint uniós pénz érkezik a gazdaságba, ami a hazai önerővel és a nemzeti programokkal együtt 7000 milliárd forintnyi befektetést eredményezhet. A program a beruházások növelésével, a foglalkoztatás bővítésével és a technológiai innováció támogatásával segítheti a gazdasági növekedés felgyorsulását.

A tíz évre szóló tervnek hét főbb programja van: egészségipar, zöldgazdaság, lakásprogram, az üzleti környezet fejlesztése, az innováció támogatása, a foglalkoztatás bővítése és a közlekedési fejlesztések. A cél, hogy presztízsberuházások helyett a termelő beruházásokat helyezzék előtérbe. A Mátraalján is várták a cégek az új lehetőségeket, vélte a képviselő.

Elemzők szerint a pályázatok túlnyomó része tartalmát tekintve az Új Magyarország fejlesztési terv korábban felfüggesztett felhívásait takarja, némileg átalakítva. A terv részeként januárban 93 pályázatot hirdetnek meg, 1100 milliárd forint kihelyezésével. A 2000 milliárdos elérhető összforrásnak tehát mintegy kétharmadát már ebben az évben bejuttatják a gazdaságba.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-01-14 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság