Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A lakossági fogyasztók mellett a gyöngyösi önkormányzat intézményeit is érinti az EMFESZ szolgáltatási engedélyének felfüggesztése

A lakossági fogyasztók mellett a gyöngyösi önkormányzat intézményeit is érinti az EMFESZ szolgáltatási engedélyének felfüggesztése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tegnap óta a Polgármesteri Hivatalban és a nagyobb intézményekben a MOL, míg a lakossági fogyasztóknál és a kisebb intézményekben a FÕGÁZ szolgáltatja a gázt. A Polgármesteri Hivatal kazánháza. 300 másik önkormányzathoz hasonlóan az ezekbe a kazánokba érkező gázt is az EMFESZ szolgáltatta, Gyöngyösön 2009. decemberétől. Szerda reggel hat óráig, amikor a Magyar Energia Hivatal döntése értelmében megszűnt a cég működési engedélye a társaság anyagi gondjai miatt. Réthy Béla alpolgármester azt mondja: Gyöngyösön valamennyi önkormányzati intézményt ez a társaság látta el, ezek között voltak olyanok is – főleg bölcsődék és óvodák, de például az okmányiroda is -, amelyek éves fogyasztása 20 köbméter alatti, hasonlóan a lakossági fogyasztók többségéhez.

Ezt a szerződést a fogyasztók 45 napon belül felbonthatják, és új szolgáltatót választhatnak, ha azonban ezt nem teszik meg, a FÕGÁZ fog ajánlatot tenni feléjük.

A nagyobb fogyasztók, mint például a polgármesteri hivatal vagy a Berze Nagy János Gimnázium esetében a MOL Energiaszolgáltató nyerte az árversenyt, így 90 napig biztosan ez a cég szolgáltat. Ennek leteltével az önkormányzat új közbeszerzést ír majd ki.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-01-14 )

Tovább az archívumra