Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megjelentetés előtt áll egy, a Mátra turizmusával kapcsolatos helyzetértékelés, amely szerint a turisták a faritkításokat, az erdőben eldobált szemetet és a motorozást tartják szembetűnőnek a hegyvidéken

Megjelentetés előtt áll egy, a Mátra turizmusával kapcsolatos helyzetértékelés, amely szerint a turisták a faritkításokat, az erdőben eldobált szemetet és a motorozást tartják szembetűnőnek a hegyvidéken

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Erről az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének legutóbbi ülésén beszélt Dr. Dávid Lóránt.A publikálás előtt álló jelentést, melynek eredményeiről a Mátrai Önkormányzatok Szövetségének ülésén hallhattunk ízelítőt, a terepet járva, közvéleménykutatással készíttették el a gyöngyösi főiskola munkatársai. Eszerint az ismertséggel nincs probléma, hiszen a Budai-hegység után a Mátra a második leglátogatottabb hegyvidék Magyarországon. Jelképeinek a megkérdezettek a sípályákat, a friss levegőt és a szanatóriumokat tartják.
Dr. Dávid Lóránt kifejtette: a Mátra potenciális célcsoportja a felmérés szerint a sportot, mozgást kedvelők köre, a gyógyulásra vágyók, illetve a természetbarátok kisgyermekes családok lehetnek. A megkérdezettek úgy vélik: nagy gond a közúti-, és a terepmotorozás, az erdőben szétdobált hulladék aggasztó mennyisége és a tudatosan tervezett, de nagyarányú fakitermelés.
Elhangzott: a Mátra rendszeres vendégei saját bevallásuk szerint az elmúlt tíz év alatt jelentős szálláshely-bővítést és a programok számának emelkedését tapasztalták, valamint új attrakciókkal találkoztak a civil szféra, az önkormányzatok és a befektetők közös érdemeként. Fontos, eddig elmaradt teendő viszont Sástó és Farkasmály fejlesztése – vélik a mátrai turisták.
Azt már a konferencián résztvevő polgármesterek tették hozzá, hogy gazosak a turistautak, és a fakitermelés nyomán sokszor hiányosak a turistajelzések is; az efféle elhanyagoltság sem csábítja a turistákat. Ugyanakkor tény, hogy ma már nem csak a Mátrában, hanem az ország egyéb turistavidékein is egyre kevesebb a látogató. A kutatás teljes összegzése a tervek szerint hamarosan elérhető lesz a Károly Róbert Főiskola weboldalán is.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-01-17 )

Tovább az archívumra