Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több, mint harmincmilliós pályázati támogatással új egészségügyi központot alakítanak ki Horton

Több, mint harmincmilliós pályázati támogatással új egészségügyi központot alakítanak ki Horton

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A település két háziorvosa költözik át elsőként az új rendelőkbe a régi iskolaépületben, és később további szolgáltatások is várják a hortiakat az intézményben. Ebben a korszerűtlen, ablak nélküli horti rendelőben tevékenykedik négy éve Dr. Nagy András. Neki és asszisztensének sincs elég helye a munkavégzésre, pedig a helyszűke miatt már a kartotékszekrényt is megszüntették, ami korábban további teret vett el.
Tudván, hogy a másik helyi háziorvosnak is hasonló körülményeket kell elviselnie, az önkormányzat régóta kereste az átköltözetés lehetőségét.
Egy most nyert pályázat segítségével ide, egy volt iskolaépület tantermeibe helyezik át az egészségügyi szolgáltatásokat. A 33 millió forintos összköltség 10 százalékát kell biztosítania a horti önkormányzatnak. Első körben a két háziorvos jöhet át, nagyjából egy év múlva.
Az így kialakuló egészségügyi központban később lesz helye a fogorvosnak, a védőnőknek és különböző egyéb olyan rendeléseknek is, amelyek nem igényelnek nagy eszközberuházást. Az önkormányzat saját forrásaiból parkolókat alakít ki az épület előtt, enyhítendő a szemben lévő óvoda forgalmával járó kellemetlenségeket is az utcában – tette hozzá Kerek Oszkár.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-01-17 )

Tovább az archívumra