Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Május 10-11-én lesz az óvodai beíratás

Május 10-11-én lesz az óvodai beíratás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Május 10-én és 11-én személyesen és online is lesz lehetőség beíratni a gyermekeket az óvodába. Amennyiben a szülő nem a körzetében lévő tagóvodába kívánja gyermekét járatni, a beíratás alkalmával írásbeli kérelmet kell benyújtania a választott tagóvoda vezetőjének. Arról, hogy a gyermek melyik óvodába nyert felvételt, legkésőbb május 28-ig értesítik a szülőket. Az intézmények egyébként készen állnak a jövő heti nyitásra, a fertőtlenítő nagytakarítás megtörtént, a dolgozók nagy része pedig már megkapta az oltást.

Két különböző nyilatkozatot kell kitölteniük azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét. Erre május 10-én és 11 –én, reggel nyolc és délután 5 óra között lesz lehetőségük személyesen, vagy online. A következő nevelési évben körülbelül 220 kiscsoportosra számítanak Gyöngyösön, és legtöbbjük a lakóhelyéhez tartozó körzeti óvodába kerül.

– Azok, akik nem abba az óvodába, ahová körzetileg tartoznak, nem oda szeretnék vinni a gyermeket, akkor ott kell egy kérelmet benyújtani, a tagóvoda vezetőnek odaadva, az én nevemre címezve. – mondta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak intézményvezetője.

Arról, hogy a gyermek felvételt nyert az óvodába, május végéig értesítik a szülőket, a beiratkozást is ebben a hónapban szeretnék megszervezni.

A csökkenő gyermeklétszám miatt a következő nevelési évben kevesebb óvodai csoport indul, szeptembertől 42 helyett 39 csoportban kezdik meg az óvodát a kisgyermekek – erről márciusban döntött a testület. A változás a Dobó Úti, a Platán Úti, és a Fecske Úti Tagóvodát érinti. Ennek előkészületei már zajlanak, ahogy a jövő heti nyitásra is felkészültek az intézmények.

– Folyamatosan mentek a takarítások, sőt még a karbantartási munkálatok is, a fertőtlenítések még a napokban is zajlanak, és a utolsó percekben az ózongenerátort is fogjuk használni, hogy frissen legyen fertőtlenítve, és így várjuk a gyerekeket fertőtlenítőszerekkel, lábfertőtlenítés, kézfertőtlenítés, a szülőket szájmaszkban várjuk, ugyanúgy, ahogy a zárás előtt, egyszerre csak két szülő tartózkodhat az öltözőkben. – tájékoztatott Molnár Lászlóné.

Idén februártól lehet a szülőknek ismét belépni az intézménybe, addig a járvány elleni védekezés miatt az ajtóban kellett átadni és átvenni a gyermekeket. Az óvodák március 8-án zártak be, és a tervek szerint április 19-én nyitnak ki. Addig is a gyermekek az óvó nénik jóvoltából meséket láthatnak a Gyöngyösi Televízióban, szerda kivételével minden hétköznap, 18 órától.


Tovább az archívumra