Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Késsel támadt rokonaira egy helyi férfi

Késsel támadt rokonaira egy helyi férfi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Életveszélyesen megsebesítette rokonát egy 19 éves férfi kedden Gyöngyösön. A férfi pénzt követelt, majd miután azt nem kapta meg, késsel támadt saját édesanyjára és egy másik rokonára, aki az elsődleges orvosi vélemény alapján életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elkövető elmenekült, azonban a városi rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül elfogták.

Április 13-án itt, a Farkas Tamás utca egyik lakásában egy 19 éves gyöngyösi férfi édesanyjától követelt pénzt, azonban a nő ezt megtagadta. A fiatal férfi erre kést rántott és dulakodni kezdett.

– A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás és életveszélyt okozó testi sértés bűncselekmények elkövetése gyanúja miatt vett őrizetbe egy 19 éves gyöngyösi férfit, aki azzal gyanúsítható, hogy április 13-án kora délutáni órákban pénzt követelt édesanyjától, aki ezt megtagadta tőle, ezért elővett egy kést, mellyel a dulakodás közben megsebesítette őt, valamint az ott lévő rokonát is, aki ennek következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján életveszélyes sérüléseket szenvedett. – tájékoztatott Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezt követően a férfi megfogta anyja mobiltelefonját, és távozott a gyöngyösi lakásból, azonban a városi rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül elfogták. Ezeket a képeket már az elfogás után készítettük. A helyszínen a rendőrség és a mentők munkatársai, valamint katonák is jelen voltak. Miután a férfit ellátták, kihallgatásra szállították. A nyomozó hatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását.

Egy másik késes támadás is történt a napokban. Egy 38 éves gyöngyösi férfi Budapesten egy taxisofőrt próbált meg kirabolni. A férfi napszemüvegben, fekete maszkban, és fejére húzott kapucnis felsőben követelte a sofőr pénzét és telefonját, majd a képen látható kést a taxisra szegezte. A sofőrnek sikerült vészhívással értesíteni a taxiközpontot, mire a társaság szinte minden taxisa bajban lévő kollégájuk segítségére sietett. Ezt a rabló is észlelte, és elmenekült. A nyomozók április 12-én kora este végül gyöngyösi otthonában ütöttek rajta a férfin. A rendőrök megtalálták a kést, a férfi ruháit, köztük az álcázáshoz használt maszkot, szemüveget és kapucnis pulóvert is. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.


Tovább az archívumra