Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A szórakozóhelyek átvizsgálását ígérték a hatóságok a hétvégi budapesti diszkó tragédia után

A szórakozóhelyek átvizsgálását ígérték a hatóságok a hétvégi budapesti diszkó tragédia után

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, a szerencsétlenség hatására több, évek üzemelő szórakozóhely vezetője döntött úgy, hogy önként újra átvizsgáltatja az általa működtetett helyet. Tűzvédelmi szabályzat, kiürítési terv, kijelölt menekülési útvonalak és poroltók. Ezek megléte egy szórakozóhelyen legalább olyan fontos, mint a jó zene és a vendégek. Bár a gyöngyösi szórakozóhelyek közül egyik sem rendelkezik a Budapesti helyekhez hasonló befogadóképességgel, a szombati események hatására mégis komoly ellenőrizésekre számíthatnak a tulajdonosok.

Bár az évek óta üzemelő szórakozóhelyeket már átvizsgálták a hatóságok, a baleset hallatán több üzemeltető önként megismételteti az ellenőrzéseket.

Vannak, akik a szombati események után már most a biztonsági feltételek szigorítását tervezik. A Kis Róbert által üzemeltetett szórakozóhelyen például kártyás beléptető-rendszer létesítését tervezik. A tragédia hatására egyébként több szórakozóhelyen elmarad a hétvégi buli. A kezdeményezés már gyöngyösi klub is csatlakozott.

Nagy Réka


Tovább az archívumra