Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jó lehetőségek, de rossz marketing, szép környezet és vandalizmus, csendre vágyó látogatók és dübörgő motorzaj

Jó lehetőségek, de rossz marketing, szép környezet és vandalizmus, csendre vágyó látogatók és dübörgő motorzaj

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátrát belülről ismerők ezt a fajta kétarcúságot tartják a terület egyik hátrányának. Minderről keddi Fórumunkban esett szó.Elégtelen kommunikáció, szemetelés és állandó vandalizmus: a Mátra lehetőségeit és erényeit gyakran és sokak felemlítették már, az adottságokból fakadó hátrányokat viszont általában kevesen nevezik meg a terület felelősei és ismerői közül. Pedig a főiskola legutóbbi felmérése alapján is kiderült, hogy bár a Mátra ma már remek kínálattal várja a vendégeket, a lehetőségeket még tudatosítani kellene a kereslet oldalán is.
Sokan tudják már, hogy a Kékes Turista Egyesület tagjai évente többször is külön szemétszedő túrákat szerveznek a terepen. Vezetőjük azonban most egy másfajta szennyezésre, a zajéra hívta fel a figyelmet. Simon Péter szerint nem lehet egyszerre a csendre vágyók és a motorosok igényeinek megfeleltetni a Mátrát.
Szuromi László nyugalmazott természetvédő leszögezte: az erdei létesítmények fenntartása általában sokkal többe kerül, mint a megépítésük, folyton összefirkálják, szétverik a tájékoztató táblákat, padokat. Mint mondta, Mátrafüreden például kifejezetten vandalista gócpontról beszélhetünk.
A szakember szerint a Mátrában előfordul felhagyott, bontandó, esetenként életveszélyes létesítmény is, melyekre oda kell figyelni a térség jövőképének kialakításánál.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság