Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hétfőtől kölcsönözhető

Hétfőtől kölcsönözhető

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már készítik össze azokat a könyvcsomagokat a városi könyvtárban, amiket hétfőtől lehet ismét kikölcsönözni. Nagyon nagy az érdeklődés a csomagpontos kölcsönzés iránt – tudtuk meg az intézmény igazgatójától. jövő hétfőtől naponta legalább 100 olvasóra számítanak, akik már előre leadták igényüket az óhajtott olvasmányokra.

Könyvekkel teli asztalok a könyvtár hátsó bejáratánál. Már összekészítve várják az olvasókat, akik előre jelezték e-mailben, telefonon vagy messengeren, hogy mit szeretnének kikölcsönözni, ha újra lehetőség lesz rá.

– Nagyon örülünk, hogy nyithatunk, megkezdhetjük a kölcsönzést. Fogadjuk a megrendeléseket, előkészítjük könyvcsomagok formájában. Az ismert átalakítások miatt nem tudtunk hamarabb nyitni, de hétfőn már lehet értük jönni. – mondta Farkas István, a Vachott Sándor Városi Könyvtár igazgatója.

Az átalakítások miatt tolódott egy hetet a kölcsönzési lehetőség, de az átjáró megnyitásával egyszerűbbé válik a könyvek mozgatása. Az érdeklődés nagyon nagy a kölcsönzés iránt, folyamatosan csörög a telefon – mondja az igazgató. Hétfőtől százas nagyságrendű olvasóközönségre számítanak, akik régóta várták már, hogy újra lehessen kölcsönözni, amit a nyitvatartási időben tehetnek meg azok, akik már előre összekészíttették az olvasnivalót.

– Úgy hirdettük meg, hogy a szokásos rendet tartjuk, hétfő, kedd, szerda, pénteki napokon tartunk nyitva, 9-től 15 óráig. Előre megrendelt könyvcsomagot tudjuk átadni, és átvenni a visszahozott könyveket, nincsen előre egyéni időpont egyeztetés, amikor be tudnak jönni, csöngetnek. – mondta Farkas István.

A visszahozott könyveket egy kocsin gyűjtik, és mindennap ózongenerátorral fertőtlenítik a könyvhalmazt. A higiénés szabályokat szigorúan betartják átvételkor is, az épületbe nem lehet belépni a kölcsönzőnek, a dolgozók adják át az ajtóban a könyveket. Közben az épületben a mosdókorszerűsítés mellett hamarosan megkezdik a raktárban a fapolcos rendszer fémpolcosra cserélését, és egy pályázat segítségével biztonságosabbá és használhatóbbá teszik a múzeumi gyűjteményük tárolását- tudtuk meg Farkas Istvántól.

Továbbá nagyon várják, hogy a járványhelyzet javulásával továbbnyithassanak, már tervezik a szabadban, teraszon tartható könyvtári rendezvényeket, könyvbemutatókat, kiállításokat, az elmaradt eseményeket szeretnék pótolni a nyár folyamán.


Az Aktuális napi hírei (2021-04-15 )

Tovább az archívumra