Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megnyitottak a teraszok, sokan kihasználták a jó időt

Megnyitottak a teraszok, sokan kihasználták a jó időt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kinyitottak a teraszok az egész országban a hétvégén. Gyöngyösön és környékén is több vendéglátóhely várta a vendégeket a megnyílt teraszokon. A teltház, vagyis a telt terasz nem volt jellemző sehol, de például Mátrafüreden folyamatos volt a forgalom egész hétvégén.

Maszk nélküli emberek a mátrafüredi teraszokon. Volt, aki csak egy kávét, de volt, aki egy teljes ebédet is elfogyasztott a tavaszi napsütésben. A beoltottak száma az elmúlt héten elérte a három és fél millió főt, amit a kormány a fokozatos nyitás első lépésének feltételéül szabott meg, így szombaton megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai és a kijárási tilalom kezdete is este 8 óráról 11 órára változott. Sokan régóta várták, hogy végre megnyissanak a teraszok.

„ Nyugodtan mondhatom, hogy hónapok óta vártuk nagyon! Úgyhogy szuper érzés és egy tökéletes napunk volt.”
„Szerintem jó már most azért. Már nagyon be voltunk zárva.”

Sokan vannak, akik a teraszok megnyitása után az egyéb közösségi terek nyitását is nagyon várják.

„ Most már a fürdők nagyon hiányoznak és az egyéb közösségi dolgok, de reméljük, hogy egy hét múlva ezek is nyitva lesznek.”

Gyöngyös Fő terén is kikerültek az asztalok és a székek. A szombati nyitás napján itt is sokan voltak olyanok, akik szívesen ültek ki beszélgetni a szabadba, egy kávé, kóla, vagy sör mellé.

„Végre találkozunk, együtt vagyunk, beszélgetünk. Ez az, ami igazán hiányzott nekünk az idő, de inkább a minőségi időtöltés egy jó helyen.”

Az általunk felkeresett vendéglátóhelyeken általános tapasztalat volt, hogy figyeltek a szabályok betartására, és kiemelt figyelemmel voltak arra is, hogy a vendégek csak akkor tartózkodjanak a belső részben, ha valaki elvitelre rendelt, vagy ha a mellékhelyiséget használta.

A kormány ígérete szerint, amikor elérjük a 4 millió beoltottat, akkor nyithatnak a mozik, színházak, lehetnek koncertek, nyithatnak az edzőtermek, uszodák, a fürdők, az állatkertek, a vadas-, vidám- és kalandparkok, a játszóházak, a múzeumok, a könyvtárak, a szállodák, és látogathatóvá válnak a sportesemények. Azonban ezekre a helyekre már csak olyanok mehetnek, akik megkapták az első oltást vagy igazoltan átestek a betegségen, és erről megkapták a védettséget igazoló kártyát is.


Tovább az archívumra