Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakács Józsefné népi iparművész és dr. Lisztóczky László irodalomtörténész, nyugalmazott főiskolai docens kapták meg idén a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést, melyet a Magyar Kultúra Napján vehetek át

Szakács Józsefné népi iparművész és dr. Lisztóczky László irodalomtörténész, nyugalmazott főiskolai docens kapták meg idén a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést, melyet a Magyar Kultúra Napján vehetek át

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A díjazottak maradandó értéket teremtő, kimagasló munkájukkal érdemelték ki a jutalmat.

A városi ünnepségen Faragó László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva: a Himnusz születésnapja azért a legalkalmasabb a magyar kultúra megünneplésére, mert egyszerre formálódott a nemzetté válásunkkal. Hagyomány az, hogy ezen a napon osztják ki a Gyöngyös Város Kultúrájáért elismeréseket. Az idén elsőként Szakács Józsefné vehette át a Bakos Ildikó szobrászművész által készített érmet. A mátrafüredi palóc gyűjteményt létrehozó 89 éves népi iparművész elmondta: magvetőnek tekinti magát, akinek még mindig nagyon sok tennivalója van.

A második díjazott Lisztóczky László nyugalmazott főiskolai docens volt, aki Gyöngyös 19. századi irodalmi életének feldolgozásában szerzett elévülhetetlen érdemeket. A kitüntetett nem mulasztotta el, hogy a díj kapcsán megemlékezzen Fülöp Lajosnak, a kollégának és barátnak a jelentőségéről.

A magyar kultúra napján díjazottak tiszteletére műsort adtak, s nevük szokás szerint bekerült a kitüntetettek díszkönyvébe.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-01-24 )

Tovább az archívumra