Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új, felhasználóbarát honlapja lett a városnak

Új, felhasználóbarát honlapja lett a városnak

Elindult Gyöngyös új honlapja. A weboldalon minden olyan információ megtalálható, amit a gyöngyösiek, a városba érkező turisták, vagy az itt befektetni szándékozó üzletemberek kereshetnek. Emellett már panasz-, illetve kárbejelentésre is van lehetőség az oldalon keresztül. A további funkciókról és megvalósításról Kárpáti István, alpolgármester beszélt csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

Csaknem 10 éve indult az előző városi honlap, azóta nagyon sok minden változott Gyöngyös életében és az informatika világában, ezért már időszerű volt egy új városi honlap elkészítése – ezzel nyitotta tájékoztatóját Kárpáti István alpolgármester, aki az új honlap megvalósításáról, céljairól, funkcióiról számolt be. A régi oldallal ellentétben, az új weboldalon már lehetősége van a lakosoknak bejelentést tenni különböző ügyekben.

– A városlakók különböző ügyekben tehetnek bejelentéseket az önkormányzat felé például kidőlt fa, szemét, bármi más, illetve tehetnek javaslatokat is, hogy szerintük milyen dolgokat kellene megvalósítani a városban. Ezen kívül arra törekedtünk még, hogy azok az információk, amelyek vélhetőleg eddig is érdekelték a városlakókat, azok sokkal strukturáltabb, rendezettebb módon álljanak rendelkezésükre. – mondta Kárpáti István, Gyöngyös alpolgármestere.

Ilyen például a város költségvetése. Az önkormányzatnak törvényi kötelezettsége elektronikus formában is közzétenni Gyöngyös költségvetését, ami eddig is megtörtént, de mostantól a K-Monitor közreműködésének köszönhetően könnyen érthető és gyorsan átlátható grafikus ábrák segítségével tájékozódhatnak a városi büdzséről az érdeklődők. A sajtótájékoztatón Berényi Miklós, a K-Monitor munkatársa elmondta: Gyöngyös az első olyan vidéki város, amely az általuk fejlesztett, nyílt forráskódú informatikai programot használja.

A nyitóoldalon továbbá megtalálhatók azok a tartalmak, melyek a legkeresettebbek a honlaplátogatók körében.

– Ezek azok a témák, melyek vélhetőleg most is a legjobban érdeklik a városlakókat, például az egészségügy, a hulladékszállítás vagy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információk. Ezek nyílván cserélődni fognak majd függően attól, hogy mit látunk, hogy a lakosokat mi érdekli. – tette hozzá az alpolgármester.

A weboldal emellett részletesen bemutatja az elmúlt 15 év helyi, több mint 10 milliárd forintnyi európai uniós, illetve hazai forrásból támogatott fejlesztéseit, továbbá a jelenleg is zajló és a még megvalósításra váró beruházásokat.

Újdonság az oldalon az is, hogy az önkormányzat működését a korábbinál részletesebben mutatják be. Például a választási körzetek képviselőit egy utcanévkeresővel és egy beágyazott térképpel ellátott felületen is megtalálhatják az érdeklődők.

Kárpáti István azt mondja: az új honlap elindult, de közel sem tekinthető véglegesnek, hiszen jellegéből és rendeltetéséből adódóan folyamatosan új funkciókkal fejlesztik majd, és új tartalmakkal töltik meg, mindehhez számítanak a lakosság észrevételeire és javaslataira is. A város új weboldalának fejlesztése a Gyöngyösi TV Nonprofit Kft. és az AB Holding közös munkájának eredményeként valósult meg.


Az Aktuális napi hírei (2021-04-29 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A Platán úti óvónénik bábjátéka - A házikó
09:09
Világörökség - Parádsasvár 
09:16
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:05
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:10
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Mákszem - Mondókás
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:05
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Tapolcai-tavasbarlang - természetfilm
20:10
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság