Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A dráguló alapanyagárak és a folyamatos benzinár-növekedés miatt akár 30 százalékkal is drágulhatnak februártól a sütőipari termékek

A dráguló alapanyagárak és a folyamatos benzinár-növekedés miatt akár 30 százalékkal is drágulhatnak februártól a sütőipari termékek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A pékek szerint a nagy mértékű pékáru-drágulást egyedül a nagyáruházak által alacsonyan tartott árak mérsékelhetik.

A pékek kényszerűségből addig nyújtják, amíg lehet: legrosszabb esetben akár 35%-al is emelkedhet a jövő hónaptól a kenyér ára. Az év eleji áremelkedések miatt ugyanis szinte minden pékáru-alapanyag drágult.

A liszt árának emelkedését az elmúlt év csapadékos időjárása mellett a malmok munkadíjának növekedése és az üzemanyagár folyamatos drágulása okozza. Ráadásul a sütőiparban dolgozók nem igényelhetik vissza kedvezményesen az adót az áruszállításhoz használt gázolaj után sem. Az árak teljes elszabadulását egyedül a nagyáruházak dömpingárai akadályozzák meg.

Szakemberek szerint hosszú távon az fogja meghatározni a kis pékségek jövőjét, hogy ilyen kis bevétel mellett képesek lesznek-e technikai korszerűsítésekre, valamint hogy az emelkedő árak dacára meg fogják-e tudni tartani a törzsvásárlóikat.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-01-25 )

Tovább az archívumra