Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mégis bezárhat a mátraházi idősek otthona. Erről tájékoztatták tegnap a 75 lakót és 40 dolgozót

Mégis bezárhat a mátraházi idősek otthona. Erről tájékoztatták tegnap a 75 lakót és 40 dolgozót

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Úgy tudjuk, az erre vonatkozó előterjesztés holnap kerül a Heves Megyei Közgyűlés elé. A JOBBIK aggályait fejezte ki a bezárás miatt, és a megyegyűlésen tiltakozni fognak.

Ezek a képek novemberben készültek, Szabó Róbert akkor még a megyei közgyűlés alelnökeként arról tájékoztatta a lakókat: az előző megyei vezetés által kötött szerződés értelmében a Mátraházi Idősek Otthonát január elsejével bezárják.

Néhány nappal később Horváth László akkori elnök jelentette be: kormányzati tárgyalások kezdődnek az otthon további működtetése érdekében. Úgy tűnik azonban, az egyeztetések nem vezettek eredményre, Szabó Róbert ugyanis tegnap – most már a megyegyűlés elnökeként – ismét a bezárásról beszélt az intézményben.

Az igazgató azt is elmondta: a lakókat a megye más intézményiben helyeznék el, azokban ugyanis novemberben létszámstopot rendeltek el, így mára rendelkeznek elegendő kapacitással. A dolgozók sorsáról egyelőre semmit sem tudni.

Szűcsné Major Ildikó, a megyegyűlés jobbikos képviselője azt mondja: frakciójuk a holnapi közgyűlésen tiltakozni fog, a döntés előkészítéséről ugyanis semmilyen tájékoztatást nem kaptak.

Kerestük Szabó Róbertet, a megyei közgyűlés elnökét, ő azonban egyéb elfoglaltságai miatt ma nem tudott rendelkezésünkre állni. A HEOL-nak nyilatkozva azonban elmondta: a kormányzattal folytatott egyeztetések eredményeként időt kaptak a felkészülésre, és április végéig biztosan a jelenlegi helyén maradhat az idősotthon.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-01-27 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Méhlegelők - ismeretterjesztő film
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Világörökség - Jászó 
19:06
Reklám
19:09
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság