Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Virágosítottak Mátrafüreden

Virágosítottak Mátrafüreden

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

6500 tő egynyári és évelő növényt ültettek el a mátrafüredi közparkban. A járda melletti és a Mátrai Vénusz szobor mögötti ágyásokba begónia, hamvaska, díszcsalán és pampafű is került. A parkon átvezető gyöngykavicsos sétány pedig betonszegélyt kapott.

Büdöske és begónia sorakozik a 24-es számú főút melletti beton virágtartóban. A mátrafüredi közpark virágosítását a napokban fejezték be a városgondozás munkatársai. Hogy a zöld területeket megtörjék, a járda vonalába és a szobor mögé most a megszokott egynyári virágok mellé különlegesebb növények is kerültek.

– Ez csak az egyik ágyás, de a háttérben a szobor mögött még ki van alakítva 3 ágyás, amiben rózsabokrok vannak. Most tettünk díszfüveket is, amelyek kicsit meg tudják törni a virágzó növényeket, úgyhogy reméljük, hogy tetszeni fog mindenkinek. – mondta Bondor Györgyi, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság településüzemeltetési ügyintézője.

Hogy a gyöngykavicsok ne szóródjanak szét, a sétány szélére betonszegély került.

– Könnyebb lesz kezelni is, mert nem fog szétfolyni benne a gyöngykavics. Nyilván ezt is kezelni kell gyomtalanítani, de mindenképpen sikerült úgy kialakítani, hogy az ivókutat is könnyebb megközelíteni és a butiksorok mögötti sétány is csatlakozik a fő sétányhoz. – tette hozzá Bondor Györgyi.

Az egynyári virágok mellett idén több évelő is került az ágyásokba. A városgondozás munkatársainak még az eső előtt sikerült az összes növényt elültetni, a közel egy hétig tartó esős idő pedig várhatóan beindítja majd a növények fejlődését.


Tovább az archívumra