Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sajtótájékoztatón véleményezte ma az MSZP gyöngyösi frakciója a formálódó költségvetést, illetve az önkormányzat döntéselőkészítési tevékenységét

Sajtótájékoztatón véleményezte ma az MSZP gyöngyösi frakciója a formálódó költségvetést, illetve az önkormányzat döntéselőkészítési tevékenységét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A városvezetés munkájának bírálata mellett az is elhangzott, hogy az MSZP országos aláírásgyűjtő akcióba kezd.

Az MSZP jelezte: több, első olvasatra jelentéktelenebbnek tűnő tétel érvényesülése is komoly fejtörést okozhatott volna az érintetteknek az idei költségvetés tervezetében, amennyiben sikerül keresztülvinni. Ilyen eset volt szerintük az úszósport támogatásának tervezett megvonása, vagy a folklórfesztivál támogatásának megnyirbálása, melyet végül nem szavazott meg a testület.

Hiesz György úgy vélte: nem megfelelő az önkormányzat döntéseinek előkészítése, a képviselőtestület elé kerülő anyagok ellentmondásosak, és nincs mögöttük szakmai egyeztetés. Az MSZP szerint lelassult a Városháza munkája, és a polgármester sem látszik elég motiváltnak Gyöngyös aktív képviseletében. Így például a vészhelyzetekben több tízezer ember életéért felelős védelmi bizottság elnöki székében, vagy a kistérség élén.

A szocialisták városi elnöke végül arról is szólt, hogy az MSZP aláírásgyűjtést indított több kérdésben, így például a devizahitelesek védelmében, az adózás átalakítása miatt, vagy az indoklás nélküli felmentés lehetősége kapcsán a közszférában. A végeredmény egy petíció lesz, amelyet a kormánynak terveznek benyújtani.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-01-31 )

Tovább az archívumra