Fontos lépés volt ez számukra azon az úton, melyen a jövőben kiváló szakemberekké válhatnak.
Minden ilyen megmérettetés célja, hogy a tanulók minőségi szakemberré válását segítse.
7 cukrász, 9 pincér és 14 szakács tanuló vizsgázhatott ez alkalommal. A pincérek feladatai között szerepelt például a díszterítés, eszközfelismerés és felszolgálás; a szakácsoknak az ételalapanyag előkészítés mellett két részből álló menüsort kellett elkészíteniük; míg a cukrászoknak a legkülönbözőbb süteményeket.
Akik ezen a szintvizsgán megfeleltek, azok mehetnek majd következő alkalommal a szakmai vizsgájukat letenni. Akik viszont szeretnének a jövőben a Szakma Kiváló Tanulója versenyen részt venni, azoknak nem elég megfelelniük: a maximumot kell kihozni magukból.
Berzsényi Gergely