Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A jövő cukrászai, szakácsai és pincérei tettek szintvizsgát a Károly Róbert Kereskedelmi és Szakképző Iskola Sóház téri gyakorló épületében

A jövő cukrászai, szakácsai és pincérei tettek szintvizsgát a Károly Róbert Kereskedelmi és Szakképző Iskola Sóház téri gyakorló épületében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fontos lépés volt ez számukra azon az úton, melyen a jövőben kiváló szakemberekké válhatnak.

Három szakmában, 30 fő részvételével gyakorlati vizsganapot rendezett a Károly Róbert Kereskedelmi Szakképző Iskola és a Heves megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara.

Minden ilyen megmérettetés célja, hogy a tanulók minőségi szakemberré válását segítse.

7 cukrász, 9 pincér és 14 szakács tanuló vizsgázhatott ez alkalommal. A pincérek feladatai között szerepelt például a díszterítés, eszközfelismerés és felszolgálás; a szakácsoknak az ételalapanyag előkészítés mellett két részből álló menüsort kellett elkészíteniük; míg a cukrászoknak a legkülönbözőbb süteményeket.

Akik ezen a szintvizsgán megfeleltek, azok mehetnek majd következő alkalommal a szakmai vizsgájukat letenni. Akik viszont szeretnének a jövőben a Szakma Kiváló Tanulója versenyen részt venni, azoknak nem elég megfelelniük: a maximumot kell kihozni magukból.
Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-01-31 )

Tovább az archívumra