Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Műszaki átadás a parádi általános iskolában

Műszaki átadás a parádi általános iskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtörtént a parádi Fáy András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztésének műszaki átadása. Az intézményt a fenntartója, a Hatvani Tankerületi Központ közel egy év alatt, több mint 454 millió Ft európai uniós és kormányzati támogatásból korszerűsítette.

A gyerekek már felújított tantermekben tanulhatnak a parádi Fáy András Általános Iskolában. A műszaki átadás során ide is bepillantott a Hatvani Tankerületi Központ igazgatója, az intézményvezető és a kivitelezők, miközben végigjárták az egész intézményt. A projekt megvalósítása során a teljes infrastrukturális fejlesztés megtörtént, közel félmilliárd forint állami és európai uniós pályázati forrásból.

– A mai nappal történt meg a műszaki átadás, ezzel lezárult a felújítási folyamata ennek a pályázatnak. Elég mozgalmas évünk volt, 2020. júniusában megtörtént a munkaterület átadása, onnantól kezdve folyamatosan mindenféle munkafolyamatok zajlanak itt az épületben. – mondta Révész Lilla, a Fáy András Általános Iskola és AMI intézményvezetője.

A korszerűsítési munkálatok közel egy éven át zajlottak, az elavult közműhálózatra, a tantermekre és a nyílászárókra egyaránt ráfért a felújítás – mondja az intézmény vezetője.

– Megújultak az osztálytermek, megújult a villany- és a vízvezetékrendszer, új tornatermünk van, a tánctermünk is megújult, teljes körű felújításon esett át az iskolánk. – mondta Révész Lilla.

A közel 280 négyzetméteres tornaterem és a szaktantermek felújítása mellett megtörtént a zeneudvar kialakítása is. Az EFOP-os pályázatból megvalósuló korszerűsítések az itt tanulók számára sokkal színvonalasabb környezetet biztosítanak a jövőben, ami azért is fontos, mert az intézmény népszerű a térségben.

– Jelenleg 238 tanulónk van, sok tanulónk van körzeten kívülről, jönnek Recskről, Mátraderecskéről, Mátraballáról, sőt még Pétervásáráról és Sirokból is vannak tanulóink. – mondta az intézményvezető.

A projektzárót még a héten megtartják, de a járvány miatt az ünnepélyes átadást augusztusra tervezik – tudtuk meg Révész Lillától.


Az Aktuális napi hírei (2021-05-17 )

Tovább az archívumra