Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lezárult a Berzés vizsgálat, nem találtak hibát

Lezárult a Berzés vizsgálat, nem találtak hibát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem marasztalta el a Berze Nagy János Gimnáziumot az angol érettségi miatt a vizsga szervezője, a Heves Megyei Kormányhivatal. Lezárult a vizsgálat, melyet egy érettségiző diák panasza után indítottak. A tanuló azt mondta: az egyik feladatnál az iskolarádióból szóló hanganyagot nem értette, ezért biztosan pontokat veszített a vizsgán. A kormányhivatal akusztikai vizsgálatra is kiterjedő ellenőrzést is lefolytatott az intézményben, és nem találtak problémát.

Mint arról tegnapi híradónkban is beszámoltunk, panaszt tett egy érettségiző a Berze Nagy János Gimnáziumban zajlott angol érettségi vizsga miatt. A Népszavának úgy nyilatkozott: a szövegértési feladatot az iskolarádiós hangszórókon keresztül játszották le, ezért nem lehetett érteni a feladatot, akár 25 pontot is veszíthetett a tanuló saját bevallása szerint. Tegnap az intézmény vezetője azt mondta: jól dokumentálhatóan felhívták a vizsgázók figyelmét arra, hogy az érettségi után két órájuk van panaszt tenni, ha valami problémát észlelnek. A diák azonban azt mondta: a határidőről nem tudott, így bár még aznap, de délután kereste meg az Oktatási Hivatalt és a Kormányhivatalt, problémáját a vizsgán, a pedagógusoknak azonban nem mondta el.

– Nem jelezte, holott erre több lehetőség kínálkozott volna, elmulasztotta azt a két órás határidőt is, ami a vizsga eltelte után rendelkezésére állt volna az észrevételek benyújtására, ennek ellenére a vizsgálatot az EMMI, a kormányhivatalon keresztül megindította, és ennek nagyon örülök, mert így most nem állítások feszülnek ily módon egymásnak, hanem papíron, bizonyíthatóan, feketén-fehéren cáfolható volt valamennyi olyan állítás, ami minket hátrányosan érintett. – mondta Dr. Czinder Péter, a Berze Nagy János Gimnázium igazgatója.

A vizsgálat eredményét a kormányhivatal a panaszt tevő diáknak és az iskola igazgatójának is megküldte, mivel az ellenőrzés szerint az intézmény helyesen járt el, további teendője nincs az ügyben.

– Megosztanék egy képernyőképet, ami a vizsgálati anyagnak a legizgalmasabb részét tartalmazza, egyfelől, mint látjuk a vizsgaközpont eljárását jogszerűnek találták, nem rendkívüli és nem szokatlan, hogy iskolarádión keresztül játsszunk le valamit, ez az országos gyakorlatnak megfelelő, észrevételt tehettek volna, de nem tettek, rossz hangminőséget a helyszínen nem tapasztaltak, és ami a mi szempontunkból a legfontosabb, semmiféle további intézkedést nem kell tennünk. – mondta Dr. Czinder Péter.

Szerettünk volna megszólaltatni egy érettségizőt is az üggyel kapcsolatban, de egy diák sem kívánt televíziónknak nyilatkozni.


Az Aktuális napi hírei (2021-05-18 )

Tovább az archívumra