Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az áprilisi bezárás tényét rögzítő végleges határozat után is tovább vitatkozik a mátraházai idősotthon ügyében a Fidesz és az MSZP

Az áprilisi bezárás tényét rögzítő végleges határozat után is tovább vitatkozik a mátraházai idősotthon ügyében a Fidesz és az MSZP

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szocialisták szerint egy törvénymódosítással elkerülhető lett volna a megszüntetés, a közgyűlés fideszes elnöke viszont azt mondja, a helyzetet a szocialisták idézték elő és nem volt választási lehetőségük a megye túlélése érdekében.

A szocialisták megyei alelnöke fájlalja, hogy nem sikerült megmenteni a mátraházai idősotthont a bezárástól. Hiesz György szerint egy törvénymódosítással el lehetett volna érni, hogy az állam a bérleti díjat ne rakja folyton egyik zsebéből a másikba, vagyis a megye ne fizessen magas bérleti díjat az állami gyógyintézetnek. A megszüntetéssel az állam a bérleti díjtól is elesik, hangsúlyozta a politikus, aki azt is jelezte: szerinte a szétköltöztetés intézményi feltételei sem adottak minden befogadó helyen.

A Fidesz-frakció is sajnálja a történteket, de nem volt választási lehetősége a megyei közgyűlés vezetőinek – ezt már Szabó Róbert, a közgyűlés elnöke szögezte le megkeresésünkre.

Új épület építésében a megye aggasztó anyagi helyzete miatt nem is gondolkodhattak, jelezte Szabó Róbert. A politikus elmondta, több otthont is felkínálnak a mátraházai időseknek, akik miután helyet választottak, költözhetnek is.

Az Aktuális értesülései szerint már a jövő héten elkezdődik a költözés, az intézményvezetők hétfőn Mátraházán egyeztettek arról, kit hol helyeznének el. Úgy tudjuk, nem minden lakó fogadta el eddig a számára felkínált lehetőséget, és van olyan gondozott is, aki kifejezetten tiltakozik a költöztetés ellen.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-02-01 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság