Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újra fizetni kell, megszűnt az ingyenes parkolás

Újra fizetni kell, megszűnt az ingyenes parkolás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mától fizetnie kell annak, aki autóval indul a városba, megszűnt az ingyenes parkolás az ország egész területén, így Gyöngyösön is. Az intézkedés után várhatóan jobban forognak majd a járművek a városban, és könnyebben találhatunk parkolóhelyet. Városunkban nincs türelmi idő, így aki nem vesz jegyet, pótdíjat köteles fizetni. Stábunk ma annak is utánajárt, mit gondolnak a gyöngyösiek a változásról.

Tavaly április 6-tól nem kellett fizetni a parkolásért. A kormány azzal indokolta döntését, hogy a járványhelyzetre tekintettel és a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében az egyéni közlekedési módokat támogassák, hogy az emberek ne zsúfolódjanak össze a tömegközlekedési eszközökön. A járványhelyzet javulása egy sor intézkedést törölt el, ma például megszűnt az ingyenes várakozás. A Városgondozási Zrt. munkatársai az elmúlt egy évben is folyamatosan ellenőrizték az automatákat, így nagy felkészülést nem igényelt tőlük a változás.

– Múlt héten a csütörtöki bejelentést követően a pénteki napon illetve a szombati nap sikerült átnézi az összes automatát, és ahol szükséges volt, a javításokat tudtuk eszközölni, a mobil parkolási alkalmazást is újra tudtuk aktiválni. – mondta Szűcs Viktor, a Városgondozási Zrt. vezérigazgatója.

Bár több városban úgy döntöttek, hagy türelmi időt adnak az autósoknak, Gyöngyösön azonban mától a szokásos büntetési tételek szerint indul újra a szankcionálás.

– Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy türelmi időszak Gyöngyösön nincs, ami azt jelenti, hogy ha valaki nem vesz a fizetési időszakban jegyet, nem vásárol, akkor ő pótdíj megfizetésére kötelezhető. – mondta Szűcs Viktor.

A fizetős parkolással várhatóan könnyebb lesz parkolóhelyet találni, ma mi is azt tapasztaltuk, hogy jóval kevesebb az autó és több az üres hely. Ezek a képek pedig ugyanitt, a Vértanú utcában készültek akkor, amikor ingyenes volt a parkolás, a különbség jól látható.


Tovább az archívumra