Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb adománybolt nyílt

Újabb adománybolt nyílt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb Kincsesbarlang adománybolt nyílt Gyöngyösön. A Bugát Pál téri üzlet is a használt fogyasztási cikkek, elsősorban ruhaneműk adás-vételével foglalkozik, az üzemeltető Almavirág szövetkezetnek azonban más tervei is vannak az új üzlettel: nyárra például érzékenyítő napközit szerveznek gyerekeknek.

Akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót teszel – ez a mottója a Kincsesbarlang adományboltnak, melyből már a harmadik nyílt meg Gyöngyösön. Hét év után ugyanis korszerűsítik az első, Verseny utcai üzletüket, ami a felújítás idejére bezár, az új üzlet szükségessége tehát először csak átmeneti megoldásként merült fel.

– A költözés idejére kerestünk egy helyet és közbe felmerült, hogy napi érzékenyítő napközit szeretnénk csinálni és ehhez is hely kell. Így adta magát a lehetőség, hogy ez a nagy, a Bugát Pál tér 1/1 szám alatt található épületet fogjuk használni és szeptember 30-ig béreltük ki, hogy a teljes nyári időszak alatt meg tudjuk csinálni magát ezt a napi érzékenyítő napközit, illetve hogy megnyithassuk a Kincsesbarlang 3. című boltunkat. – mondta Aradi Mária, az Almavirág Összefogás Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet alapítója.

Aradi Mária azt mondta, most már van egy Kincsfutár névre keresztelt autójuk is, amivel könnyebben tudják szállítani árujukat, valamint kedvezményes áron házhoz is tudnak menni az adományokért. Ezen kívül más közösségi autózásban is felhasználják az új járművet. Szövetkezetük környezettudatosan cselekszik, emellett munkalehetőséget is teremtenek, a rászorulóknak pedig szociális vásárlási lehetőséget kínálnak – sorolta a szövetkezet alapítója, aki további szociális tevékenységeikről számolt be.

– Szociális tevékenységeink között sok van. Nem csak a tábor, nem csak a különböző képzések- önkéntes képzés. Tervezünk összefogásbált, tervezünk újra kézműves vásárokat, hiszen az újra termékek varrásával, különböző helyi olyan termelőket is szeretnénk támogatni, akik otthon kézműveskednek, és nincs olyan lehetőségük, hogy vállalkozásban meg tudják mutatni, hogy mijük van. – tette hozzá Aradi Mária.

A megnyitó után már többen is betértek az üzletbe. Az egyik vevő azt mondja, szeret a Kincsesbarlangban vásárolni, és örül, hogy nyílt még egy ilyen bolt a városközpontban.

– Nagyon szeretek idejárni a Kincsesbarlangba, ugyanis nagyon szép és nagyon jó dolgokat lehet kapni. Tényleg potom áron, nem drágáért és nekem van három kis unokám, ő nekik szoktam nézelődni és vásárolni. – mondta el Nagy Pálné.

Bárki, aki szeretne bárminemű adományt felajánlani a Kincsesbarlangnak, az minden szerdán 10 és 19 óra között adhatja le az üzletbe.


Tovább az archívumra