Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felszámolják az Olimpia úti bódét

Felszámolják az Olimpia úti bódét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kamera, megerősített városrendészeti jelenlét, zéró tolerancia a szabálysértések esetén. Sürgős intézkedést kíván a nyolcvanasban az Olimpiai utcai buszmegállónál kialakult helyzet – mondja Dr. Szén Gabriella, akinek a lakók szinte minden nap ugyanarról számolnak be. Kábítószer-használók, részeg emberek inzultálják őket. A képviselő azt mondta: ahogy a Pesti úti ABC mellett és a Szövetkezet úton már sikerült a hasonló eseteknek véget vetni, úgy itt is mindent megtesznek ennek érdekében.

„ Ide gyűlik a szemét, hátulra a vizelet és az oda nem való dolgok, ezt minden nap takarítják a dohánybolt és a kisboltnak a dolgozói, ez a mai termés.”

A bódé és a kőszegély között kávés poharak, cigarettásdobozok hevernek. Ahogy eltakarítják, másnap ugyanígy néz ki – mondja Szén Gabriella. Néhány méteren belül 5 szemetest számoltunk össze, de nem ez az egyetlen probléma itt. Aki itt él, tudja, kábítószer-használat és alkoholfogyasztás sem ritka, az itt tanyázó társaság inzultálja a járókelőket, cigarettát, pénzt kér tőlük.

– A város próbál mindent megtenni annak érdekében, hogy ez megszűnjön, és most egy összehangolt akciósorozat keretében próbálunk ennek véget vetni. Ugyanúgy, ahogy a Sláger ABC környékén, vagy a rendőrség mögött a Szövetkezet úton ezt a problémát korábban már megszüntettük, úgy itt is meg fogjuk. – mondta Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

A képviselő egyeztetett az Olimpia úti komplexum tulajdonosával, aki ígéretet tett arra, hogy a bódét elbontja, ezt követően a Városgondozási Zrt. egy fertőtlenítő lemosást végez a területen, és a környéken a magas növényzetet visszább vágják, hogy ne lehessen mögötte elbújni.

– A Városrendészettel szorosan együttműködve a Szövetkezet úton található kamera teljes naphosszban ide lesz fordítva, és ezt a képet fogja mutatni, illetőleg a közterület-felügyelet kollégái megerősített szolgálatot fognak adni gyalogosan és zéró toleranciát hirdetünk. – mondta az önkormányzati képviselő.

Vagyis nem figyelmeztetnek, nem tesznek kivételt, a mostani állapotot a lehető leghamarabb megszüntetik. Szén Gabriella azt mondja: nem az a cél, hogy büntetést szabjanak ki, hanem, hogy a szenvedélybetegek ellátást kapjanak, a lakók pedig nyugodtabban közlekedhessenek. Ennek érdekében a családsegítő szolgálattal és a közösségi ellátással is felveszi a kapcsolatot.
Mint megtudtuk, az Olimpia úti esetek miatt a tavalyi évben 39 eljárásra került sor a városrendészeti igazgatóság részéről, ezek közül már van, amely a rendőrségi szakasznál jár, sőt bírósági ügyek is folyamatban vannak. Az eljárások többsége azonban bírsággal végződött.

Szén Gabriella egy figyelemfelhívó táblát helyezett ki, ezen a városrendészet telefonszáma látható. A képviselő arra kéri a lakosokat, ha bármilyen problémát észlelnek, ne a közösségi oldalra írják ki, hanem jelezzék a járőrnek, aki azonnal segítséget tud nyújtani.


Tovább az archívumra