Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hosszabb nyitvatartással megkezdődött a nyári szezon a strandon

Hosszabb nyitvatartással megkezdődött a nyári szezon a strandon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elindult a nyári szezon a strandon. Június 6-tól hosszabb nyitvatartással, este 8 óráig várják a strandolni vágyókat. A belépőjegyárak nem változtak tavalyhoz képest, azonban újfajta bérletek már kaphatók. Hamarosan pedig egy új plasztikkártyás beléptető rendszer segíti a bejutást.

A hétvégén újra élettel telt meg a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand. Nem csak az itt megrendezett úszóverseny, hanem a vasárnap elinduló nyári nyitvatartás is vonzotta a strandolni vágyókat. A jó időnek is köszönhetően idén hamarabb indult a szezon a megszokottnál.

– A korábbi évekhez képest most ezt 15 nappal korábbra hoztuk, részben a jó idő is erre szerencsére adott lehetőséget, illetve azért próbálunk minél több bevételre szert tenni. Itt szűkös anyagi helyzet a COVID miatt eléggé legyengítették a mi kis strandunk árbevételi lehetőségeit. – mondta Juhász Péter, a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hétköznap reggel 6 órától, míg hétvégén 9-től este 8 óráig várják a strandolni vágyókat. A belső medencéken kívül már a kinti 50 méterest, és a gyermekmedencét is használhatják az idelátogatók. A gyöngyösiek pedig élnek is a lehetőséggel.

– Ha lehet minden nap, de azért már inkább öregesen minden másnap biztos. Ha meg jönnek az unokák akkor pedig minél többször. – mondta Kósi Andrásné Éva.

. Nem tudom mások mennyire veszik igénybe, mi hetente kétszer körülbelül. – mondta Szőllősi Valéria.

A strandra továbbra is oltási igazolvánnyal vagy sportolói versenyengedéllyel lehet belépni, valamint a 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel. Árak tekintetében nincs változás, azonban újfajta bérletek már elérhetők.

– Annyi módosítás azért lesz, hogy próbálunk egy kicsit tömbösíteni, például aki tudja magáról, hogy körülbelül nyáron a gyöngyösi strandon legalább 10 alkalommal lejön, vagy akár többször, akkor annak lesz lehetősége olyan 10, vagy 30 alkalmas belépőket váltani, amivel úgymond kicsit kikerülheti a sort. Hiszen hamarosan megérkezik az a plasztikkártyás kezelő géprendszer, amivel egy újabb belépési lehetőséget nyitunk. – mondta Juhász Péter, a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ennek köszönhetően pedig majd meggyorsulhat a beléptetés – mondja az ügyvezető. A strand területén továbbra is lesznek sportrendezvények, országos úszóverseny, strandröplapba és utánpótlás strandfoci bajnokság is, valamint különböző táborok.

Juhász Péter hozzátette: bíznak a nyári szezonban, remélik, a hétvégék során körülbelül 1000-1200 embert tudnak majd fogadni. A gumi akadálypálya pedig a tervek szerint a következő héten már felállításra kerül.


Tovább az archívumra