Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiszélesítik a körívet, így már a nagyobb járművek is bejutnak a Pesti Úti tömbhöz

Kiszélesítik a körívet, így már a nagyobb járművek is bejutnak a Pesti Úti tömbhöz

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Évek óta tartó probléma szűnik meg a Pesti út 1 és 9 szám alatt. A körív kibővítését végzik a szakemberek, mivel a parkoló autók az út legnagyobb részét elfoglalták, előfordult, hogy a szolgáltató nem tudta elszállítani a kihelyezett tárolókból a szemetet. A munka a múlt héten kezdődött el, és a tervek szerint holnaptól újra lehet parkolni a tömbházak előtt.

Már csak aszfalt hiányzik a Pesti úti köríves parkolóra, és egy régóta tartó probléma megoldódhat. Mivel az autók az út jobb szélén parkoltak, a legnagyobb területet elfoglalva, nem fértek be a nagyobb járművek.

– Hallottam a cirkuszt, ami itt ment a szemétszállítás kapcsán, évek óta küzdöttünk ezért, hogy meg legyen az út szélesítve, úgyhogy reméljük, hogy be fog válni ez a pár centi. A kukásautók teljesen fölmentek a körív szélére, úgyhogy tulajdonképpen körbe egy métert letapostak a kerekekkel. – mondta Farkasné Habán Anna.

Szén Gabriella a körzet képviselője is alátámasztotta ezt, de nem csak a hulladékszállítást bénította a szűk parkoló.

– Hogyha egy lakos egy nagyobb méretű autóval parkolt a körív külső ívén, akkor gyakorlatilag ez azt jelentette, hogy vagy nem vitték el a szemetet, vagy a mellette levő füves területre kellett felhajtania a szemetes autónak. Ez a tűzoltóságnak is problémát okozna, és ezt egy ekkora lakótömbnél nem lehet megkockáztatni, mert ez akár életekbe is kerülhet. – mondta Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

Múlt hét kedden a szakemberek elbontották a körív szegélyét, majd elkészítették a kibővített rész alapját, emulzióval kezelték, erre megy az új aszfalt, majd felfestik az új jelzéseket. Várhatóan holnap már újra itt parkolhatnak a lakók.

A probléma nem új keletű, de a képviselő szerint, mivel a lakosok járművei egyre nagyobbak, így nem lehetett tovább halogatni a munkát.

Mintegy 10 millió forint értékben készül el a parkoló és az Angyal utca útfelújításának első szakasza, itt is megkezdődött a munka, három részletben újul meg az út. A körzetben ezeken kívül is lesznek fejlesztések.

– Egy tömbbel arrébb, a Pesti út 11 és 19-nél parkoló bővítés fog történni 7 férőhelyes parkolóval, illetve a Sláger elé a szintén régóta várt kupakgyűjtő is kihelyezésre kerül. – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Szén Gabriella hangsúlyozza: a Pesti út 1 és 9 szám előtt, a belső körívre továbbra is tilos parkolni.


Tovább az archívumra