Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fegyverrel rontott a hivatalba

Fegyverrel rontott a hivatalba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fegyverrel fenyegetőzött egy férfi ma a déli órákban a polgármesteri hivatal folyosóján. Az ott dolgozók hangoskodásra lettek figyelmesek, a férfi azt mondta, használni fogja a fegyverét, amelyet – úgy tudjuk – a biztonsági őrre is ráfogott. A Gyöngyösi Városrendészet Igazgatója éppen a helyszínen volt, ő értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták a férfit, aki, mint megtudtuk, 2002-től két éven át a hivatal dolgozója volt.

A Polgármesteri Hivatal külső folyosóján kezdett el hangoskodni egy fiatalember fegyverrel a kezében. Úgy tudjuk, az itt dolgozókat azzal fenyegette, hogy használni is fogja azt. A rendőröket a városrendészeti igazgató értesítette.

Az ügyfélszolgálati napot kihasználva jutott be a férfi az épületbe, és a polgármesteri irodához közel állt meg a kinti folyosón. Információink szerint azt mondta: három embert meg fog ölni. A hangoskodásra lett figyelmes többek között a városrendészeti igazgató is, aki azonnal hívta a rendőröket.

– Hallottam egy zajt, hogy egy ügyfél hangosabb a fenti emeleten, kinéztem az ablakon és láttam, hogy fegyverrel hadonászik ez az ügyfél. A rendőrséget azonnal értesítettük, hogy érkezzenek ki és intézkedjenek az elhárításban. – mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Ez alatt a biztonsági őr felment, akire a 46 éves támadó ráfogta a fegyverét. Úgy tudjuk, gáz-riasztó pisztoly volt a kezében.

A hivatal előtt golyóálló mellényben álltak a rendőrök több járművel, az eset ideje alatt a gyalogosokat a tér másik oldalára terelték.

Több nézőnk is jelezte, hogy látták a férfit az Alkotmány utcában lévő benzinkútnál, ott szintén hadonászott a fegyverrel és fenyegetőzött.

Információink szerint a támadó 2002-2004 között a polgármesteri hivatal dolgozója volt, és úgy tudjuk, az ő volt párja került börtönbe 2016-ban, mert halálra éheztette kislányát.

A rendőrök a helyszínre érve ártalmatlanították a férfit és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították.


Tovább az archívumra