Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Négy éve nem tudni, mi lesz a sorsa a parádfürdői állami kórháznak

Négy éve nem tudni, mi lesz a sorsa a parádfürdői állami kórháznak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az intézmény sorsáról most az egészségügyi államtitkárnál érdeklődtek az intézmény vezetői. A választ azonban addig nem ismerhetjük meg, amíg Szócska Miklós államtitkár nem fejezi be országjárását, és nem dönt arról, melyik kórház milyen tevékenységet lásson el a következő években.

Nehéz gyakorlat a fennmaradás: már 2007 óta nem tudja az intézmény 110 dolgozója, mi történik hosszútávon a Parádfürdői Állami Gyógyintézettel. A legutóbbi ágyszám-reform után még az sem volt biztos, hogy nem zárják be végleg, az intézményt Molnár Lajos minisztersége alatt ugyanis egyszerűen lefelejtették az akori fenntartó Egészségügyi Minisztérium a gyógyintézeteket nyilvántartó listájáról.

Dr. Rabóczky Anita, a kórház főigazgató főorvos asszonya a napokban Szócska Miklós államtitkárral tárgyalt a folytatásról. Egyelőre csak annyi vált biztossá az egyeztetéseken, hogy a tárca megtartaná Parádfürdőt, de nem tudni részleteket.

Az intézmény csak nehezen tud tervezni és pályázni ebben a helyzetben, hiszen hosszú ideje elvesztették gazdasági önállóságukat is. Ha tisztázódnának a tulajdoni viszonyok, jó eséllyel pályázhatnának a gyógyító komplexum korszerűsítésére, és komolyabb gyógyturisztikai projektekbe is belevághatnának.

Mint ismeretes, Parádfürdőt a HospInvest-korszak óta a hatvani kórház is használja bérelt részlegként, és ez a szerződés más formában még most is érvényes. Jelenleg ez az egyetlen konkrétum, ami alapján tervezhetnek Parádfürdőn.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-02-17 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság