Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fokozott közúti ellenőrzést tart mától a rendőrség

Fokozott közúti ellenőrzést tart mától a rendőrség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vasárnapig tartó akció során elsősorban a teherautókat állítják meg – és nem csak Heves megyében.

Hány órája vezet a sofőr, mikor tartott utoljára pihenőt, és milyen átlagsebességgel haladt. Többek között ezt tartalmazza az úgynevezett tachográf. A nemzetközi akció során ennek a műszernek az adatait is ellenőrzik a szakemberek. Emellett a jármű műszaki állapotára és az okmányokra is kiemelt figyelmet fordítanak a rendőrök.

Legutóbb egy hasonló akció során Heves megyében több mint félezer teherautót állítottak meg, másfélmillió forint bírságot szabtak ki, de a fokozott ellenőrzésnek köszönhetően ittas sofőrök is fennakadtak a rostán.

Az úgynevezett TISPOL az európai uniós közlekedésrendészeti szervek együttműködésének szervezete. A tagállamok rendőrségei egy időben, azonos céllal évente nyolcszor hajtanak végre hasonló akciókat. Persze –azt is hangsúlyozzák a szakemberek, hogy ebben az időszakban sem úszhatják meg a szabálytalankodó személyautósok sem, hisz – ahogy közleményükben írják, annak ellenére, hogy most kiemelt feladat a teherautók ellenőrzése, az egyéb szabálysértések esetén is határozottan fel fognak lépni.

Pálinkás Ildikó


Az Aktuális napi hírei (2011-02-17 )

Tovább az archívumra