Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lezárták a szavazás

Lezárták a szavazás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lezárult a részvételi költségvetés szavazási fázisa. Bár hétfőn még úgy volt, hogy a voksolás határidejét meghosszabbítják, az egyik nyertes pályázó ezt nem érezte tisztességesnek. Kárpáti István Fórum című műsorunkban azt mondta: pont egy olyan pályázatnál, ahol a lakosok döntik el, mi legyen a 6 millió forint sorsa, fel sem szabad merülnie, hogy a szavazás nem tiszta és nyilvános. A július 13-ig beérkezett voksok alapján távolugró-pálya, akadálymentesítés és street art valósulhat meg a projekt révén.

A szavazási szakaszt július 13-án 16.30-kor lezártuk. Ez olvasható a városi honlap részvételi költségvetés aloldalán, a felette lévő, meghosszabbításról szóló mondatot áthúzták. Hétfőn még úgy nyilatkozott Kárpáti István alpolgármester, hogy mivel még mindig sokaknak újdonság a részvételi költségvetés, tovább lehet szavazni. Ám több olyan visszajelzést kaptak, amelyek alapján úgy döntöttek, mégis lezárják a szavazást. Kárpáti István a Fórumban elmondta: a meghosszabbítást hamarabb kellett volna kommunikálnia.

– Úgy érezték, hogy nyertek, majd fél napra rá, mintha ezt elvette volna tőlük valaki, és mindenféle feltételezésekre adhat okot az ilyesmi, és azt gondoltam, hogy pont ennél a projektnél, ahol a transzparencia fontos szempont, ezért is volt az, hogy a szavazás állása is folyamatosan látszódott a honlapon, szóval ennél, ezt nem kellene megengedni. – mondta Kárpáti István, Gyöngyös alpolgármestere.

A szavazás lezárása után a három legtöbb voksot kapó terv egyenként kétmillió forintos becsült keretösszeggel rendelkezik, így akár mindegyik megvalósulhat. A legtöbb, mintegy 193 szavazatot egy távolugró pálya kialakítása kapta, amely a tervek szerint a Kömlei Károly Sporttelepen épülne. A második megvalósuló pályázatban a belvárosi területeken a járdák és járdaszegélyek akadálymentesítése szerepel, a harmadik terv szerint pedig az egykori Mátra Szálló hátsó falára festenének oktatófelületet, amely környezetvédelmi témákat mutatna be QR kódok segítségével.

– Felvesszük a kapcsolatot a pályázókkal, hogy egyeztessünk, most megyünk bele a részletekbe, hogy tulajdonképpen pontosan hol és hogyan gondolták, és nyilván az általuk elmondottakat egyeztetjük a hivatal és az egyéb illetékes szervek szakembereivel, és mindenképpen az a terv, hogy ebben az évben ezeket a javaslatokat megvalósítjuk. – mondta Kárpáti István.

Bár az eredeti időpont után két nappal zárták le a szavazást, az állás nem változott, ugyanaz a három projekt volt a befutó mindkét időpontban.


Tovább az archívumra