Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Soron kívüli döntések

Soron kívüli döntések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint a duplájára emelkedik a helyi járatok száma ősztől Gyöngyösön. A város képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli ülésén elfogadta a szolgáltató javaslatát, amely a helyközi járatokat is bevonná a helyi közlekedésbe, így egy teljesen új, sűrűbb menetrend alakul ki Gyöngyösön.

Júliusi rendes ülésén első olvasatban már tárgyalta a gyöngyösi képviselő-testület a helyi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről szóló javaslatot, csütörtöki, rendkívüli ülésén pedig a grémium el is fogadta a tervezetet, amely a helyközi járatokat is bevonná a helyi közlekedésbe, ezzel jelentősen bővítve a járatok számát.

– Több mint megduplázódik a most futó helyi járatok száma, sűrűsödik, gyakran jár majd egészen kora hajnaltól estig. Bevonják a munkásjáratokat, bevonják az ipari parkot, kórházat, bevásárlóközpontokat. Hétvégén is járnak majd a buszok, lesz misejárat. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Az új menetrend augusztus végén vagy szeptember elején léphet életbe, amit széleskörű tájékoztatási kampány előz majd meg – tette hozzá a polgármester, aki azt is elmondta: a menetrend-változás nem jár majd a jegyárak emelkedésével.

A csütörtöki ülésen az is kiderült, hogy a kormány által egy százalékra csökkentett helyi iparűzési adó összesen 297 millió forint bevételkiesést jelentett a városnak, és bár az egyéb elvonások mértékével és a vártnál jobb adóbevételekkel is számolva a költségvetés pozitívabb mérleget mutat az előzetes várakozásoknál, továbbra is csökkentett szolgáltatásokkal tervezi az évet a város a takarékoskodás érdekében.

A grémium tagjai arról is döntöttek, hogy az önkormányzat koronavírus-tesztelési programot indít azoknak a 65 év felettieknek a bevonásával, akik olyan vakcinát kaptak, amelynél a rendelkezésre álló adatok szerint megvan az esélye annak, hogy nem alakult ki megfelelő védettség. A kormány azonban ma reggel bejelentette, hogy elérhetővé teszi a harmadik oltást, így a kezdeményezés okafogyottá vált.

– A kormány – talán először az elmúlt években – engedett a közösségi nyomásnak, önkormányzati felhívásoknak, tudományos érveknek, orvosoknak, amelyek szerint szükség van a harmadik oltásra, hiszen a világon sok helyen azoknak, akik Sinopharm oltást kaptak, adják a harmadik oltást is. – mondta a polgármester.

Ugyancsak döntöttek a képviselők az augusztusi önkormányzati gyermektáborok indításáról. Az Egressy Béni Általános Iskolában megvalósuló napközire a javaslattevők szerint azért van szükség, mert augusztusban nem indulnak központi táborok, miközben a szülők szabadságának nagy részét a pandémia felemésztette. Eddig közel harmincan jelentkeztek a táborokba, a várakozások szerint azonban ez a szám akár meg is duplázódhat, az önkormányzat ugyanis egy héttel, július 20-án 16 óráig meghosszabbította a jelentkezési határidőt.

A grémium döntött a sport- és kulturális programok megvalósítására kiírt pályázat elbírálásáról, és arról is, hogy Gyöngyös 2022-ben is pályázik arra, hogy a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny helyszíne lehessen.


Tovább az archívumra