Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megkezdődött a 24-es út felújítása

Megkezdődött a 24-es út felújítása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három ütemben újul meg a 24-es főút, az ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után ma már a szegélyek felbontása is megkezdődött. A 2,5 milliárd forint összértékű munkálatok a 3-as számú főúttól Mátraházáig tartanak majd, az első szakaszban a Dobó útig lesz jobb minőségű az út, a járdák egy része, amelyeket akadálymentesített szegélyekkel határolnak el. Az érintett szakaszon három jelzőlámpás kereszteződést is kialakítanak.

Dolgoznak a munkagépek, éppen a régi szegélyt verik fel a szakemberek, elindultak a munkálatok a Koháry úton. Miután elkészül az új, akadálymentesített szegély, a járda egy része is megújul, ezután térnek át az útra, felmarják az aszfaltot, és új réteget helyeznek rá.

A hétfői ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után mára már egyirányúsították a Koháry utcát a benzinkúti kereszteződéstől a Kossuth utcáig. A Mátra irányába zavartalan a forgalom továbbra is, aki viszont az ellenkező irányba szeretne menni, kerülnie kell, ezért többek között a Kossuth Lajos utcában is megnövekedett forgalomra kell számítani.

„A megálló az útfelújítás ideje alatt nem üzemel”. A helyi-, és a munkásjáratokat is érinti a lezárás a Gyöngyszem áruház előtt, ezért más útvonalon közlekednek a következő két hónapban. A helyi járat az Erzsébet királyné úti megálló után a gimnázium felé kerül, és az Egri útról tér vissza a Mérges út 6. szám alatti megállóhoz.

Az egyirányusítás miatt nem csak a lakosoknak és turistáknak kell más útvonalat választaniuk, hanem a Koháry úton lévő üzletek árubeszállítóinak, ételfutároknak és a taxisoknak is.

– Biztos, hogy sok kellemetlenséggel fog mindenkinek járni. Nekünk is, már a mostani kezdés is, bár kisebb szakaszt érint, de már most láthatóan a kiállásunk, beállásunk kis kerülővel jár, de én úgy gondolom, hogy azt a kis kellemetlenséget simán eltűrjük annak érdekében, hogy jó utat kapjunk. – mondta Kiss Péter, a Mátra Taxi alelnöke.

A közel két kilométeres szakaszt két hónap alatt újítják fel, így forgalomkorlátozásokra majd a Mérges úton és a Mátrai úton is számítani kell. Az egyirányusítás a Koháry úton ugyanebben az irányban megmarad akkor is, amikor a munkások a másik sávon dolgoznak.


Tovább az archívumra