Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szükség van a véradókra!

Szükség van a véradókra!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy véradással akár három életet is megmenthetünk. A Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete mindenkit ösztönöz a véradásra, hiszen a nyári időszakban a szabadságok miatt kevesebben adnak vért, valamint a műtétek, balesetek következtében egyes időszakokban országos vérhiány is felléphet, ezért fontos az utánpótlás. Legközelebb csütörtökön Sástón adhat vért, aki segíteni akar.

A nyári időszakban még nagyobb szükség van a véradókra, így ilyenkor az ország minden területén sűrűbben tartanak véradásokat. Csütörtökön a Sástó Hotelben 10 és 15 óra között települnek ki a szakemberek, majd augusztus 24-én és 25-én tartják az egyik legtöbbek által látogatott véradást Gyöngyös legnagyobb szórakozóhelyén.

– Gyöngyös területén szerencsére nagyon jók a véradásaink, mindig a terven felül teljesít Gyöngyös és vonzáskörzete. Most egy közelgő esemény lesz a Blue Boxos véradás augusztus 24-25-én. 24-én, kedden 12-19 óráig, 25-én, szerdán pedig 11-től 17 óráig lesz és nagyon várjuk a véradókat. – mondta Verébné Godó Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezetének munkatársa.

Verébné Godó Ildikó hozzátette: fontos számukra a rendszeres véradók megtartása és az újak toborzása, 18 éves kor fölött szinte bárki lehet véradó.

– 18 év felettiek jöhetnek, 50 kg az alsó súlyhatár és 65 évet, amíg be nem tölti, addig lehet jönni véradásra. Sok folyadékot igyanak, mindenképpen egyenek, ne éhgyomorra jöjjenek, mert ez nem egy sima vérvétel, hanem véradás, ami más. – tette hozzá a területi munkatárs.

Akinek esetleg a fentebb említett időpontok nem megfelelőek, az legközelebb augusztus 28-án 10 és 14 óra között a Mátra Múzeumban egy családi nap keretében segíthet véradásával. A területi munkatárs kiemelte: a véradási helyszíneken kötelező maszkot viselni, így érdemes mindenkinek magánál tartani.


Tovább az archívumra