Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Népszerű a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása

Népszerű a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országszerte már 34 ezren igényelték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, ami Heves megyében és Gyöngyösön is népszerű. A hétszemélyes autó vásárláshoz elérhető 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatás az újautó-eladások számát is növelte, az alapanyag-hiány miatt azonban nőtt a várakozási idő, ha valaki egyedi igények alapján rendel új autót, akár fél évet is várnia kell járművére.

Most is lehet támogatást igényelni a nagycsaládosoknak hétszemélyes személyautó vásárlására. A támogatás az autó teljes vételárának a fele, de maximum 2,5 millió forint lehet. Az összeget nem kell visszafizetni az igénylőknek, sőt egyenesen a Magyar Államkincstártól az autókereskedőhöz érkezik az összeg, tehát nem is kell megelőlegezni. A Shick-R Kft. ügyvezető igazgatója azt mondja, Heves megyében is igen népszerű ez a támogatási forma.

– Nagyon sikeres a program, ezen belül nekünk két olyan húzó modellünk is van a Dacianál a Lodgy, ami abszolút első, illetve a Renault Scenic és még a nagyobb családoknak a Renault Trafic is segítséget nyújthat ebben a helyzetben. Mi is nagyon sokat adtunk el itt Heves megyében, illetve országos szinten több mint 6000 darabot. Ez egy viszonylag nagy szám, a második helyezettnek kb. 2000 darabos ilyen eladása van. Ahhoz képest nagyon jó. – mondta Tóth Máté, a Shick-R Kft. ügyvezető igazgatója.

Tóth Máté kitért az általános autóértékesítésre is. Azt mondja, volt egy hullámvölgy, de kezdik utolérni magukat és egyre több autót adnak el. Hozzátette: a vásárlóknak számolniuk kell azzal, hogy egy új autó megrendelési ideje nőhet, amennyiben nem kapható készleten.

– Egy új autót megrendelve meg lehetett kapni kb. 2-3 hónapos határidővel, most ezek a határidők növekedtek, különböző alapanyaghiányok miatt. Most úgy kell számolni, hogy 4-5-6 hónap is lehet egy új autó megrendelése az átvételtől. Nyilván nem a készletes autókról beszélek, nekünk országos szinten is viszonylag nagy készletünk van, de ha valaki nagyon egyedit szeretne, és nem találja meg a készletben ezt a verziót, akkor akár most 6 hónapot is várnia kell az új autójára. – mondta az ügyvezető-igazgató.

Mivel 2022-ig szól a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, így Tóth Máté azt javasolja, hogy akinek már van három gyermeke, vagy úton van a harmadik, az éljen ezzel a lehetőséggel, hiszen ilyen kedvezmény, nem biztos, hogy lesz a közeljövőben.


Tovább az archívumra