Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megteltek a mátrai szállodák is a hosszú hétvégére

Megteltek a mátrai szállodák is a hosszú hétvégére

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kiemelt időszaknak számít a vendéglátásban az augusztus 20-ai hétvége, ugyanis sokan a hosszú hétvégéken próbálják kipihenni magukat. Vannak, akik az aktív kikapcsolódás hívei, mások a pihenést részesítik előnyben. A mátrai szálláshelyek népszerűek ebben az időszakban, szinte minden hotel telt házzal üzemel ilyenkor.

A hosszú hétvégén sokan döntenek úgy, hogy a városi nyüzsgés helyett a természetet választják, ezért is számít ez kiemelt időszaknak a mátrai szállodáknak és vendéglátóhelyeknek, sok turista érkezik, hogy az erdő nyugalmában töltsön néhány napot.

Ide, a mátrafüredi Avar Hotelbe is folyamatosan érkeznek a foglalások, most is telt házzal üzemelnek. A nyár végével pedig a konferenciáké lesz a főszerep.

– Nagyon szép nyarat zártunk, folyamatos telt házunk volt már június második felétől és ebből sajnos nem sajnos, kinek mi, nem tudunk fellélegezni, hanem ahogy említettem átfordulunk ebbe a konferencia szezonba, tehát nekünk igazából nem áll meg az élet és reméljük, hogy ebbe senki nem fog beleszólni, hogy továbbra is menjünk, mint most is. – mondta Nehéz Tamás, az Avar Hotel, Mátrafüred igazgatója.

A hotel kicsiknek és nagyoknak egyaránt készült programmal, mint például játékos rókavadászat, túra, torna, szauna-szeánsz vagy éjféli fürdőzés. A hétvégi menüre is odafigyeltek és magyar tradicionális ételekkel lepik meg vendégeiket.

– Magyaros ételeket fogunk készíteni új köntösben és továbbra is, ahogy eddig is fontos, hogy a környékbeli termelők portékáit vásároljuk, sokszor lejárunk a piacra és ott vesszük meg ezeket a termékeket. A mézeink is a kecskesajt Nagyrédéről, tehát minden olyan környékbeli kistermelőt támogatunk ezzel is, aki hozzájárul ahhoz, hogy mi is jobbak legyünk. – mondta Nehéz Tamás.

A többi szállásadó sem panaszkodhat itt a Mátrában, mint korábban, most is, a többségnél telt házzal telt a nyár és még hátra van számos ünnep, amikre remélik, zavartalanul készülhetnek és fogadhatják vendégeiket.


Tovább az archívumra