Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hétvégi programok Gyöngyösön, vagy túra a Mátrában

Hétvégi programok Gyöngyösön, vagy túra a Mátrában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hosszú hétvége során, akik nem utaznak el messzebbre és a városi-, falunapi programokon sem vesznek részt, azok a természetet választják kikapcsolódásként. Demecs Norbert túra- és idegenvezető most nekik ajánl néhány túrázási lehetőséget, hogy senki se maradjon program nélkül a hétvégén.

Sástó nem csak most a hosszú hétvégén, de egész évben népszerű a turisták körében. Sokan érkeznek kisgyermekkel, hogy együtt legyenek a természetben. Van, aki csecsemővel utazik ide, hiszen babakocsival is könnyen körbe lehet járni a tavat és akár le lehet táborozni egy-egy piknikre is. Emellett rengeteg túralehetőség van, például Kékestető vagy Mátrafüred irányába.

– Innen tovább akár a Kalló-völgyébe, a Hanák-Kolos kilátóhoz, a Rákóczi-forráshoz, Máriácskához is el lehet túrázni, ezek viszonylag könnyebb szinte bárki számára igénybe vehető túraútvonalak, de akár innen Mátraháza irányába vagy a Felső- Mátra fele Lajosházára a Nagypatak völgyébe is el lehet túrázni, azok már egy picit hosszabb, egész napos programokat kínáló túrák. – mondta Demecs Norbert túra- és idegenvezető.

Van, aki a kirándulás mellett egy kis aktív szórakozást is választott, ugyanis pár kilométerrel feljebb az Adrenalin Parkban számos játékelem közül válogathatnak a sport és játék szerelmesei.

Demecs Norbert azt mondja, saját túrát is szervez a felső Mátrában, ahol új kenyeret szelnek és bemutatják a térség érdekességeit. Hozzátette: a túrázások során érdemes lesz a reggeli órákban kardigánt viselni, de egyébként elég lesz ez laza öltözék és túrabakancs. Érdemes a vérszívók ellen is védekezni a bevált szerekkel és még ide sorolt néhány praktikus eszközt.

– Megfelelő mennyiségű minimum 1,5-2 liter ivóvíz, megfelelő, elegendő táplálék, szőlőcukor, harapnivaló, csokoládé – ezekkel mindenféleképpen érdemes készülni. Túrabot, térkép azok is mindig legyenek nálunk, de természetesen a telefonjainkat is tudjuk használni, de azt azért érdemes tudni, hogy ha nincs térerő ezek az online térképek sem betölthetőek, úgy hogy minden esetben azt ajánlom, hogy papíralapú formátumban mindig legyen nálunk tájékozódási eszköz. – mondta Demecs Norbert.

Emellett jelezzük hozzátartozóink számára, hogy hova, milyen hosszú túrára indulunk, hogy baj esetén azonnal érkezhessen segítség – tette hozzá.

Ha valaki szeretne rendezvényekre is ellátogatni az augusztus 20-án Gyöngyösön a Fő téren és Belváros téren, a Pipishegyi repülőtéren, valamint a környező településeken találhat magának való programot. De nem csak 20-án, hanem egész hétvégén a GYÖNGYike fesztivál néptáncosainak fellépését is meg lehet tekinteni a Fő téri színpadon és 21-én Sástón lesz a Fekete Zaj fesztivál utolsó napja.


Tovább az archívumra