Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hárman tettek állampolgársági esküt Gyöngyösön

Hárman tettek állampolgársági esküt Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A honosítási eljárás utolsó momentumára a Himnusz és a fogadalomtétel után került sor. Az immáron magyar állampolgárok az eseményen átvehették Honosító Oklevelüket.

2 nő és egy férfi tett Állampolgársági Esküt a napokban a Házasságkötő Teremben, ahol ünnepélyes keretek között vehették át Honosító Oklevelüket. Az eljárás során a kérelmezőknek alkotmányos alapismeretekből, közismert nevén állampolgársági vizsgát is kellett tenniük.

A Himnusz hangjaira, Faragó László polgármester előtt tették le az állampolgársági esküt, az új állampolgárok, akik már régóta vártak erre a pillanatra.

A Központi Statisztikai Hivatal legutóbbi, 2006 decemberében nyilvánosságra hozott adatai szerint, a magyar állampolgárság megszerzéséről szóló jelentése a jogszabályváltozások következtében egyszerűsödött és gyorsabbá vált a magyar állampolgárság megszerzésének folyamata. Az elmúlt évek tendenciája szerint a Magyarországra bevándorló külföldi állampolgárok majdnem fele magyar állampolgárságot szerez. Átlagosan 6,5 év telik el, amíg egy Magyarországra érkező külföldi állampolgár megkapja a magyar állampolgárságot.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2011-03-01 )

Tovább az archívumra