Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A városi újság bemutatkozó száma máris vitát gerjesztett

A városi újság bemutatkozó száma máris vitát gerjesztett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A harmadik oldalon található, a városvezetés elődei tetteit bíráló cikke kapcsán az MSZP ma megfogalmazta aggályait, és lehetőséget kért a reagálásra. A város alpolgármestere szerint az anyag válasz az MSZP korábbi bírálataira, és az írásban csak a tényeket összegezték.

A cikk szerint a mai városvezetés nem büszke arra, amit örökölt az elődeitől Néhány példa: az új irányítók szerint az extrém sportpálya kampánycéllal épült, az ipari park sorsa a szocialista városvezetés döntései miatt fordult rosszabbra, az Apollo gumigyár megvalósulása után pedig pénzügyi biztost kellett volna kirendelni Gyöngyösre.

Hiesz György volt polgármestert felháborította a cikk tartalma. A képviselőtestületi üléseken kellene szemtől szembe megtárgyalni ezeket a kérdéseket, nem így üzengetni – szögezte le a politikus.

Pedig egyes ügyekben már megindult a két oldal közötti párbeszéd, így a VG Zrt. ügyeiben, vagy az egyházi iskola megvalósításának esetében – mondta Hiesz György. Az MSZP-nél azt is megemlítették, hogy a következő lapszámban a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében lehetőséget kérnek a reagálásra.

Kedd esti műsorunkban a város egyik alpolgármestere úgy fogalmazott: a cikk válasz a Hiesz György által korábban feléjük intézett nemtelen támadásokra. Mint ismert, az MSZP frakcióvezetője néhány hete lassúsággal és döntésképtelenséggel vádolta meg a város irányítóit.

Dr. Réthy Béla ugyanakkor szintén üdvözölte, hogy egyes ügyekben működik a grémium két oldala között az összhang.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-03-02 )

Tovább az archívumra