Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén első alkalommal ünnepelték meg Heves Megye Napját február 24-én, annak kapcsán, hogy 1248-ban ezen a napon kelt az az oklevél, amelyben először említik a megye nevét

Idén első alkalommal ünnepelték meg Heves Megye Napját február 24-én, annak kapcsán, hogy 1248-ban ezen a napon kelt az az oklevél, amelyben először említik a megye nevét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Heves Megyei Önkormányzat ehhez az ünnephez kapcsolódóan szervezett a megyében különböző kulturális eseményeket, így a Gyöngyösön legutóbb megnyílt fotókiállítást is, melyen Szerencsi Gábor természetfotóit láthatjuk.

Szerencsi Gábor természetfotói nem csak azért Heves megyeiek, mert a megyében készültek. A Tisza-tó, a Bükkalja és a Mátraalja élővilágát úgy mutatják be, ahogy azt egy, a megyében élő, a természetet jól ismerő ember látja.

Szerencsi Gábor, aki civilben építőmérnök és a Magyar Közútkezelő Zrt Heves megyei igazgatója, a leskunyhós fotózás szerelmese. Mint mondja, számtalan élmény köthető ezeknek a képeknek a megszületéséhez. A kiállítást megnyitó Faragó László polgármester viszont a természettel harmóniában élő embert dicsérte.

A Heves Megyei Önkormányzat, mely idén először ünnepelte meg február 24-én Heves megye napját, úgy gondolta, különböző jótékonysági és kulturális programokkal hívja fel a figyelmet az eseményre. Ennek jegyében hozták Gyöngyösre ezt az ízig-vérig Heves megyéről szóló kiállítást.

A kiállítást nem csak a Gyöngyösieknek, nem is csak a Heves megyeieknek szánják. Úgy vélik, bárki, aki megnézi ezeket a képeket, egy kicsit közelebb kerül annak megértéséhez: mit is jelent Heves megyeinek lenni.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-03-02 )

Tovább az archívumra