Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véget ért a GYÖNGYike

Véget ért a GYÖNGYike

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nagy érdeklődés mellett zajlott hétvégén a GYÖNGYike Folklórfesztivál. Külföldi vendégfellépőket most ugyan nem tudtak fogadni, így összesen hat gyöngyösi és környékbeli együttes lépett színpadra. Szombaton a Fő téri színpadon és a gasztro udvarban zajlott az I. Mátrai Bor-dal Fesztivál is, ahol bemutatkozott a szlovák és magyar gasztronómia is.

Pénteken, a fesztivál nyitónapján egy perces néma csenddel emlékeztek a fesztivál alapítójára, Zelter Imrére, aki idén tavasszal hunyt el. A műsort a házigazda Vidróczki Néptáncegyüttes nyitotta, majd a Nógrád Táncegyüttes palócföldi táncokat adott elő.

– Szerettük volna kicsit ezt a régiót összébb húzni, mert itt nagyszerű együttesek vannak és mi is szívesen megyünk, őket is hívtuk, hogy látogassanak el hozzánk. – mondta Ombódi András, a GYÖNGYike Folklórfesztivál szervezője.

A Losonci Néptáncegyüttes a járvány miatt nem tudott személyesen részt venni a fesztiválon, így ők egy videóban mutatták be a felvidéki táncokat. Szombaton fellépett még a Matyó Néptáncegyüttes és a Bihari János Táncegyüttes. A talpalávalót a Tarsoly Zenekar, a Szikes Banda és a Muzsla Együttes zenekara húzta. A fesztivál most is tömegeket vonzott a Fő térre.

– Úgy láttam, hogy nagyon hiányzott, nagyon sokan kérdezgettek is az utcán már hetekkel ezelőtt, és amikor megjelentek a hirdetéseink akkor meg nagyon sokan azért hívtak fel vagy azért állítottak meg, hogy jaj de jó, végre lesz valami. Az érdeklődés, a nézőszám is azt mutatja, hogy Gyöngyösön van erre igény és érdeklődés. Nagyon sokan kint voltak a Fő téren. – mondta Ombódi András.

Szombaton zajlott az I. Mátrai Bor-dal Fesztivál is. Kihirdették a Losonc és a Mátrai Hegyközség közös pályázatának nyerteseit, ahol boros témájú verseket kellett megzenésíteni. A zenekarok a színpadon is bemutatták szerzeményüket.


Tovább az archívumra