Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Digitális szaktantermet adtak át Mátrafüreden

Digitális szaktantermet adtak át Mátrafüreden

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 100 új diák kezdte meg tanulmányait a Mátra Erdészeti Technikum és Szakképző Iskolában, ahol ma délelőtt tartották az ünnepi tanévnyitót. Az esemény keretén belül átadták az iskola új, digitális szaktantermét, melyben többek között szimulátorok segítségével tanulhatnak modern körülmények között a fiatalok. A tanterem több mint 40 millió forintból jött létre.

Szabolcsi Erzsébet Forrás legyél című versével kezdődött a Mátra Erdészeti Technikum és Szakképző Iskola tanévnyitó ünnepsége. Az intézményben 434 diáknak csöngettek be elsején, közülük 105-en most kezdték középiskolai tanulmányaikat.

Az eseményen az iskola fejlődéséről beszélt Karnis Pálné igazgató, aki kiemelte, hogy számos segítséget kaptak az évek alatt az intézmény fejlődése érdekében. Beszédet mondott Dalvári Vincze Gábor, az Agrárminisztérium Erdőgazdálkodási főosztályának vezetője, aki az erdőgazdálkodás fontosságára hívta fel a figyelmet. A tanévet Lévai Imre, az Északi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg, ünnepi beszédében kiemelte, a magyar agrárgazdálkodás megújulására most van szükség, a leendő szakemberek pedig itt tanulnak.

Az ünnepség keretén belül erdészeti ösztöndíjban részesült Dredor Dominik, az Erdészcsillag Alapítvány jóvoltából.

Ezt követően ünnepélyes szalagátvágással adták át az intézmény új, digitális szaktantermét. Ebben többek fadiagnosztikai eszköz és szimulátorok is találhatók, melyek modern és megfelelő felkészültséget adhatnak a diákok számára.

– Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, mert azt tudjuk, hogy a gyerekek a digitalizáció világában nőttek most már fel, és ez az, amivel igazán lehet őket kápráztatni és motiválni lehet őket, hogy megfelelő munkát végezzenek. – mondta Karnis Pálné, az Északi Agrárszakképzési Centrum Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

Az erdészet és vadgazdálkodás területe nagyban meghatározza, hogy milyen élettérben élhetünk, ehhez pedig fontos a folyamatos modernizáció – erről beszélt Lévai Imre főigazgató.

– Mindenképp megújuló és nagyon fontos szeletről beszélünk, hiszen ezen a területen élő, dolgozó fiatalok, később szakemberek majd meghatározzák a környezetünket. Természetesen, amit láthattunk bemutatók, a megújulás mindenképp arról szól, hogy azt a digitális technológiát, a mesterséges intelligenciát minél elterjedtebben, szélesebb körben tudjuk használni. – mondta Lévai Imre, az Északi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója.

A digitális szaktanterem kialakítása mintegy 42 millió forintból, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, a Herman Ottó Intézet, valamint Északi Agrárszakképzési Centrum támogatásával valósulhatott meg.


Tovább az archívumra