Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Többek között az egyre növekvő gázszámlák miatt is megnőtt Magyarországon az érdeklődés a megújuló energia felhasználhatósága iránt

Többek között az egyre növekvő gázszámlák miatt is megnőtt Magyarországon az érdeklődés a megújuló energia felhasználhatósága iránt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az alternatív energiahordozókban lévő lehetőségekről tartott előadást Dr. Gergely Sándor Jászárokszálláson.

Ha a földön élő minden ember annyi energiát fogyasztana, mint egy átlagos amerikai állampolgár, már régen kinőttük volna bolygónkat. Ehhez hasonló példákkal próbálta felhívni a figyelmet Dr. Gergely Sándor a megújuló energiaforrások fontosságára. Az előadáson a jászárokszállási Kertbarát kör tagjai megismerkedhettek az alternatív energiahordozókban rejlő lehetőségekkel és azok felhasználhatóságával is.

Az Európai Unió országai ugyan már jóval előttünk járnak a zöldenergia felhasználásában, a növekvő energiafogyasztás miatt azonban Magyarországnak is fel kell zárkóznia.

Dr. Gergely Sándor hangsúlyozta, ki kell használnunk az ország adottságait. Az 1 főre jutó geotermikus energia mennyisége például az egész világon nálunk az 5. legnagyobb. Ha élnék ezekkel a természet adta lehetőségeinkkel, a jövőben lazulhatna a más országoktól való függésünk is.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-03-04 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor