Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyolc támogató, egy nem szavazattal lett költségvetése erre az évre Gyöngyös városának, hatan tartózkodtak a végszavazásnál

Nyolc támogató, egy nem szavazattal lett költségvetése erre az évre Gyöngyös városának, hatan tartózkodtak a végszavazásnál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendeletet ma fogadta el a képviselőtestület, három héttel később, mint a korábbi években megszokott időpont.

A csaknem tízmilliárdos mérlegfőösszeg 484 milliós költségvetési hiányt tartalmaz, amelyet a döntéshozók belső átcsoportosításokkal és egy 212 milliós hitelfelvétellel terveznek javítani. Bevételként helyi adókból 1,9 milliárd forintra számítanak, a kiadási oldalon a legnagyobb tételeket áttekintve dologi kiadásokra 2 és fél milliárd, személyi juttatásokra 2,1 milliárd forintot szánnak. 2011-ben csaknem másfélmilliárd forintnyi uniós pénzt várnak Gyöngyösre, már elnyert projektek nyomán.
A büdzsét Székács György, a Polgári Frakció vezetője a hagyományokhoz képest legkevésbé rossz költségvetésnek nevezte. A könyvvizsgáló kockázatosnak látta a rendeletben az ingatlaneladásokból várt tételeket, és bizonytalansági tényezőnek az önkormányzati társaságoknak nyújtott tagi kölcsönöket. Elhangzott: az új feltételek szerint már Gyöngyös is pályázhatna az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű települések állami segítségére, amennyiben tovább ésszerűsíti működési kiadásait. A pénzügyi igazgató szerint el kell gondolkodni az intézményfenntartó társulásokban való további részvétel szükségességében, és érdemes lenne holdingba szervezni az önkormányzati cégeket.
A módosító javaslatok alapján többek között félmillió forint jut a XIX. századi piac megrendezésére, 2 millió forint négy új térfigyelő kamera beszerzésére, és egymillió forintot kap a Vidróczki Alapítvány. Az önkormányzat kiszervezi a városi nagyrendezvényeket egy külső cégnek, ezzel mintegy hárommillió forintot takaríthat meg a város. Az ülésen az is elhangzott, hogy a megye a katolikus egyháznak adná működtetésbe a Zeneiskolát, illetve a Vak Bottyán Szakközépiskolát, a tárgyalások már megindultak.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-03-10 )

Tovább az archívumra